Nejste přihlášen/a.
Dobrý den máme podezření na alergii na kravskou bílkovinu. Krevní testy jsou sice negativně, ale v tomhle věku (2 měsíce) prý nejsou vždy průkazné. Proto nám lékař napsal Nutrilon Alergy Care na eliminiční dietu zda bude nějaké zlepšení. Jsme plně na UM.
A teď k problému malej ho nechce pít. Je to hrozně hořké a malej vypije tak 60 ml a ještě po tom blinká. Doktor jen řekl musí si zvyknout a tím to končí. Nenajde se tu někdo kdo měl něco podobného? Dá se ta chuť něčím vylepšit napadlo mě zezačátku mu do toho dávat třeba lžičku glukopuru?
A jak teda přišel lékař k tomu podezření na alergii na kravskou bílkovinu, když mu to žádné testy nedokázaly? Mně se teda nelíbí to, že Vám ten lékař klidně řekne, aby si dítě zvykalo na něco, co jeho organismus evidentně odmítá. Já bych teda šla k jinému lékaři, tohle by se mi nelíbilo. Ono je to dneska tak, že už se nedá bezmezně důvěřovat ani těm doktorům. A jestliže tomuto lékaři nevadí, že se vlastně to miminko ani nenají, protože to co vypije zase vyzvrátí, tak to už je teda dost divné. Jestli máte možnost, tak změňte toho doktora. Já bych se ale obávala vyrábět nějaké mléko z mandlí sama doma, podle receptů na internetu, protože na ten internet může napsat každý, a ty rady nejsou ověřené, a v tomto případě jde o miminko, a to není žádný pokusný králík. Já bych se toho bála.
Souhlasím se suzymon, s dvouměsíčním miminkem bych neexperimentovala, mandle už vůbec ne. Pokud nesnáší mléko, může klidně mít i velmi častou alergii na ořechy.
Dětský lékař by měl dítě pořádně vyšetřit a nabídnout víc variant. Neexistuje jen alergie na kravskou bílkovinu, ale i jen intolerance, kromě toho dítě může mít klidně jiné problémy se zažíváním, je toho dost. Takže se vrhněte do víru zdravotnických zařízení, nechť vám doktor lépe pomůže nebo ho vyměňte (doktora, ne dítě). Pokud má miminko jen UM, tak na eliminační diety není moc času.
Asi bude náročné najít, co bude dítěti vyhovovat, ale nic důležitějšího teď stejně na práci nemáte, tak chutě do toho.
Nikomu nevnucuji mandle, říkám, aby si o tom zjistila, že i to existuje. Vím o "společných" alergiích. Otázka je, zda tam nějaká alergie nebo nesnášenlivost vůbec je. Může to být i nevhodnou savičkou / tvar a hlavně dirka/, při které napolyká více vzduchu, a to pak vyvolá blinkání... . Kdysi byl Feminar. Ale kojení je kojení.
Proč nekojíte? Není to na dvouměsíční miminko sakra brzy vzít mu to, co je pro něj nejlepší?
pro boba : kvůli vážné nemoci se mi neudělalo mléko s malým sem prvních 14 dnů byla hospitalizována v nemocnici. Co byh dala za to moci kojit
A prosím ráda bych abyste se vyjadřovali k dané otázce
i Vy promiňte už sem psychycky unavená, kdykoliv se s někým o tomhle bavím tak první hned útok co si myslím proč nekojím, že je to nejlepší pro mimi. Bohužel musíme být na UM a ještě na takovém hnusném a hořkém
Jsou maminky, které vyrábějí mléko z mandlí. Namočené mandle přes noc, snadno se vyloupnou, namočením se nastartují v nich žádoucí enzymatické procesy... Pak se namixujou, procedí.. Chce to někde vyhledat. Nezkoušela jsem, jen o tom četla. Prý je to plnohodnotné. Tady na poradně moc maminek nebude. To spíš na eMimino, tam jsou o krmení diskuse... No, ideálně se rozkojit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.