Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest půl roku po císaři

Od: janahonz odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jsem půl roku po císaři a při delším stání, chůzi nebo sezení mě bolí stydká kost a okolí podbříšku. Neodkážu přesně definovat místo, ale jde to od jizvy dolů. Pociťuji i těžkost v nohách, lehké mravenčení. Poslední dny jsem se začala více sledovat a zjišťuji, že je to docela časté pobolívání. Nejedná se o nesnesitelnou bolest, ale omezuje mě to co se týče více aktivního života. Například dnes jsem stála asi půl hodiny venku a když jsem se chtěla přehoupnout z jedné nohy na druhou, tak mě hrozně píchlo v podbříšků až jsem vyjekla. Bolest tak na vteřinu a pak dobrý. Neměla jste některá z vás obdobné potíže a nevíte ,co by to mohlo být a zda je to řešitelné? K doktorovi se samožřejmě chystám, ale nejdřív jsem se chtěla zeptat na poradně. Ráda bych se vrátila ke sportu a tohle mě dost brzdí. Vím, že jizva stále pracuje, ale jsem nervozní jestli je tohle v pořádku.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x
Půl roku je krátce. Najděte si něco o fasciích, to jsou ty blány na svalech, znáte je z porcování masa. Fasciemi je propojené celé tělo. Jakmile se do těla řízne, fascie se poruší a pak to táhne. Je potřeba břicho a jizvu masírovat, aby došlo k co nejmenším srůstům. Dále při těhotenství je namáháno pánevní dno , bederní páteř jde do hyperlordózy, dochází k diastáze břišních svalů. Malému procentu žen, které mají tělo od pánaboha, se vše vrátí samo. My ostatní musíme tělu pomoct cvičením. Poslední skupina žen zůstane s tělem přestavěným, hyperlordóza a diastáza zůstane, bránice nedýchá proti pánevnímu dnu. Ty pak - ač štíhlé, před sebou tlačí vyvalené břicho a za sebou táhnou zadek a čeká je bolest páteře a inkontinence. Najděte si něco o pohybu po porodu, třeba ivafis.cz

hodnocení

1x

Pro jistotu si zajděte na gynekologii,udělá vám ultrazvuk,můžou tam být srůsty a to pak bolí ale bez vyšetření to budou jen dohady.

hodnocení

0x
Při císaři se rozrezou břišní svaly.
Možná nějaké cviky na břicho, že by byly vhodné na posílení?
Maminy se hodně ptají na tyto záležitosti na emimino.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]