Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem úplný začátečník a chystám se na své první perníčky. Mám recept od své kamarádky a v něm je uvedeno, že smícháme 25 dkg Hery, 25 dkg medu a 25 dkg cukru krupice a necháme v hrnci přejít varem. Nedokážu si představit, jak tyto suroviny přivedu k varu, aniž bych vše spálila a připálila :D Měli byste prosím někdo nějakou radu nebo fígl, jak na to?
Takže doporučujete jen za tepla (třeba na vodní lázni) rozpustit cukr v medu a Heře a k varu vůbec nepřivádět?
Rada: Zkuste nejdřív linecké je jednoduší. Udělejte perníkové linecké = linecké těsto, ale trochu míň ale cukru + koření + pár lžic medu.
Tuk se nikdy u pečení nepřivádí k varu, to je jako kdyby ste dělala škvarky.
Tuk (Hera) se nechává jen změknout, a to stačí je do misky na 20min na topení nebo na déle jen tak v místnosti o pokojvé teplotě. Do mikrovlnky heru ohřívat opatrně, jen na pár minut a velice slabý výkon! Ať Vám nebouchne v mikrovnce!
Perníkové těsto potřebuje odležet a samotné perníky také. Perníkové těsto u nás se dělalo už v listopadu. Dnes je...
Co je to za recept? Bez mouky? Min 1kg mouky, prosím a to je na typ ten měkký, bez odležení perník, ten co moc nemusím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.