Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak nechat Heru dojít k varu

Od: lenna odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

jsem úplný začátečník a chystám se na své první perníčky. Mám recept od své kamarádky a v něm je uvedeno, že smícháme 25 dkg Hery, 25 dkg medu a 25 dkg cukru krupice a necháme v hrnci přejít varem. Nedokážu si představit, jak tyto suroviny přivedu k varu, aniž bych vše spálila a připálila :D Měli byste prosím někdo nějakou radu nebo fígl, jak na to? :)

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
Ahojte.
Nejlepší bude, když všechny tyhle suroviny dáte do jedné mísy.
Máslo či Hera se nechají změknout a nakrájí na kostičky.
Cukr raději moučkový.
Posléze přidejte další suroviny a všechno důkladně promíchejte a zpracujte do hladké a sourodé konzistence.
Nejlépe na vále.
Nechte v lednici odležet alespoň 2 hodiny.
lenna
hodnocení

Takže to vůbec nemám házet na vařič?

16.12.21 15:20
ne!

 

hodnocení

1x
avatar totak
Tak to je pochybný návod. Pokoušet se vyrobit karamel z cukru tím že ho osmažíte na másle je jedna věc ale dělat to s margarinem který se teplem rozkládá na škodlivé látky je nesmysl a ten med se zahřátím přes 80°taky dokonale zničí.
lenna
hodnocení

Takže doporučujete jen za tepla (třeba na vodní lázni) rozpustit cukr v medu a Heře a k varu vůbec nepřivádět?

Buď tak a nebo najít jiný recept. Margaríny které nejsou určené ke smaženi opravdu není dobré přepalovat protože emulgátory které je drží pohoromadě vytváří při tepelné zátěži karcinogenní složky. U Hery se s nějakou tepelnou zátěží při pečení v troubě asi počítá ale smažit na ní cokoli rozhodně nedoporučuju. No a u medu je hranice teplot kdy si ještě zachovává zdraví prospěšné látky někde na hranici 76-78°c pak už je z něj jen navoněný cukr.
lenna
hodnocení

Děkuji za radu. :)

 

hodnocení

0x
avatar aja1946
To jsem v životě neslyšela, kdo vám to proboha poradil, ani máslo na ghi nesmí mít plny var

 

lhiubip
hodnocení

0x

Rada: Zkuste nejdřív linecké je jednoduší. Udělejte perníkové linecké = linecké těsto, ale trochu míň ale cukru + koření + pár lžic medu.

Tuk se nikdy u pečení nepřivádí k varu, to je jako kdyby ste dělala škvarky.

Tuk (Hera) se nechává jen změknout, a to stačí je do misky na 20min na topení nebo na déle jen tak v místnosti o pokojvé teplotě. Do mikrovlnky heru ohřívat opatrně, jen na pár minut a velice slabý výkon! Ať Vám nebouchne v mikrovnce!

Perníkové těsto potřebuje odležet a samotné perníky také. Perníkové těsto u nás se dělalo už v listopadu. Dnes je...

Co je to za recept? Bez mouky? Min 1kg mouky, prosím a to je na typ ten měkký, bez odležení perník, ten co moc nemusím.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]