Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bábovka - jaký olej volíte?

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 18 změna:

Zdravím. Chci poprvé něco upéct a rozhod jsem se pro bábovku. Máte nějaký osvědčený tip na olej?

Slunečnicový - ok, řepkový také ale chci nějakou "babskou" radu léty vyzkoušenou. Který nejčastěji volíte?

Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahojte.
Babka sice ještě nejsem ( :-D ), ale žádná babská rada pokud vím není.
Dejte tam ten olej, který máte doma. Je absolutně jedno, zda řepkový, či slunečnicový.
Pokud jste začátečník, udělejte hrníčkovou.

Souhlas, dala jsem bod. ;) Jednou jsem doma měla jen kvalitní olivový a nic jiného. Dala jsem ten a buchta byla úžasně nadáchaná.

hodnocení

2x
Ja nakupuji jiny než repkovy je údajně nejzdravější po olivovém. Ale docela by mne zajímalo, zda by se do bábovky nedal pouzit kokosovy, který krásně voní. Nemá někdo zkušenost?
joudic*
15.12.21 01:50
da :)

hodnocení

1x

Slunečnicový! A když není, tak jakýkoliv rostlinný...

tm
hodnocení

1x
Dej tam sádlo nebo na kostky špek.
hodnocení

Tu si děláš doma?

nov
hodnocení

1x

Upečte šlehačkovou bábovku, je výborná a olej nepotřebujete.

liska5
14.12.21 19:23

sametka
hodnocení

1x

Já dávám slunečničový i rozpuštěné máslo a sádlo.

hodnocení

0x

No olej jsem do bábovky nikdy nelil a na vymazání formy tuk nebo máslo a poprášit moukou.

liska5
hodnocení

0x

Nejspíš slunečnicový. Kokosový bych ráda zkusila, co to udělá. Chuť má na to dobrou. Řídila bych se asi čichem. Některé jsou cítit, třeba ty pokrutinové z oliv, nebo některé ty grilovací rybinou.

... jak asi chutná bábovka s rybinou *mnam*:-D

liska5
14.12.21 16:19

mai
hodnocení

0x
Dávám slunečnicový a je dobrá.

joudic*
hodnocení

0x
repkovy smrdi rybinou

Mám ráda řepkový a nejraději v hranaté umělohmotníé lahvi. Nikdy mi rybinou nesmrděl. Možná, že jste trefil na špatnou šarži nebo se na pánvi udržel předešlý pach. Občas se to stane, ať je pánev sebelepěji umytá.

Kupuju řepkový Manka máslová a je úplně super.

Proč by měl řepkový smrdět rybinou? Ještě se mi to nestalo, že bych něco takového zaznamenala.

Bábovku z oleje nepeču. U nás nejvíc tvarohovou a ta je s máslem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]