Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nakládané tvarůžky

Od: pavel98 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
Chci se zeptat chci naložit Olomoucké tvarůžky,ale v receptu je uveden i pivní sýr,který jsem nenašel jak v Kauflandě tak i v Tescu.Chci se proto zeptat jestli je vhodné zvolit místo toho například romadur nebo syrečky od Madety.Případně jaká kombinace je vhodná nebo Olomoucké tvarůžky nechat raději osamotě? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tvarůžky jsem nenakládala, jenom camembert. V tom tedy neporadím.

Ale pivní sýr se sežene běžně takřka ve všech řetězcích. Občas ho koupím v Bille či Kauflandu, nejčastěji ale v Jednotě. Je tvarem stejný jako romadúr, takový podlouhlý, má příjemně zelený obal a na něm nakreslený půllitr piva. Určitě ho najdete, uvidíte. Jaga.

liska5
hodnocení

1x

Tvarůžkový salát k rychlé spotřebě.

Nakrájet tvarůžky na kousky, cibuli nasekat nadrobno, ideálně zelenou jarní, opepřit, a vmíchat majolku nebo majonézu. K rychlé spotřebě proto, že ta sůl v syrečkách onu majonézu po čase "vyžere". Tak nelze dělat do zásoby. Výborné s čerstvým rohlíkem.

hodnocení

1x
Ja nakladam jen samotne syrecky

pomahatachranit
hodnocení

0x

Pivni syr mivali v lidlu, takova mala tycinka asi 120g, ale mozna uz je nemaji. Hodne podobny mi prijde limburger - ten maji urcite v lidlu i ted.

hodnocení

0x

Míchat se to určitě nedá. Kultury těchto sýrů jsou dost háklivé. A navíc, tvarůžky neboli syrečky se dělají z tvarohu a romadůr je sýr, který se dělá z mléka. Výroba tvarůžků není zrovna jednoduchá. Tvarůžky se dělají tak, že se nastrouhá odleželý tvrdý tvaroh, smíchá se se solí (4%), dáme do vyšší nádoby a udusáme, povrch posolíme a necháme 3-6 dnů odležet v teplotě kolem 15°C nebo v lednici. Tvaroh ještě nesmí slizovatět. Pak ho znovu nastrouháme a nastrouháme do nich 2 syrečky. Z toho už můžeme tvarovat tyčinky nebo placičky. a pak už se nechávají zrát. Tohle je v kostce takový základ, ale přesnější recept je v knihách Domácí mlékař I a II. Kniha Domácí mlékař I - domácí výroba sýrů, tvarohu, jogurtů, kysané smetany, másla | Zemědělské potřeby M+S (eshop-zemedelske-potreby.cz)
A
tenhle recept na syrečky je zrovna v knize Domácí mlékař II.

hodnocení

0x

A kde v Kauflandu není?U nás je v Kaufu běžně-pokud není=zapomněli doplnit!

joudic*
hodnocení

0x
ja mam nejradeji na dno sklinky sterilovane zeli,
na to tvaruzky, chilli papriku a zalit teplym paprikovym olejem..
nicmene tvaruzky samotne uz jsou davno jen mdla umela hmota, moc to nekupuju, a zamlada, kdyz byly dobre, jsem to jeste neumel prilis docenit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]