Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chci se zeptat chci naložit Olomoucké tvarůžky,ale v receptu je uveden i pivní sýr,který jsem nenašel jak v Kauflandě tak i v Tescu.Chci se proto zeptat jestli je vhodné zvolit místo toho například romadur nebo syrečky od Madety.Případně jaká kombinace je vhodná nebo Olomoucké tvarůžky nechat raději osamotě? Děkuji
Tvarůžky jsem nenakládala, jenom camembert. V tom tedy neporadím.
Ale pivní sýr se sežene běžně takřka ve všech řetězcích. Občas ho koupím v Bille či Kauflandu, nejčastěji ale v Jednotě. Je tvarem stejný jako romadúr, takový podlouhlý, má příjemně zelený obal a na něm nakreslený půllitr piva. Určitě ho najdete, uvidíte. Jaga.
Míchat se to určitě nedá. Kultury těchto sýrů jsou dost háklivé. A navíc, tvarůžky neboli syrečky se dělají z tvarohu a romadůr je sýr, který se dělá z mléka. Výroba tvarůžků není zrovna jednoduchá. Tvarůžky se dělají tak, že se nastrouhá odleželý tvrdý tvaroh, smíchá se se solí (4%), dáme do vyšší nádoby a udusáme, povrch posolíme a necháme 3-6 dnů odležet v teplotě kolem 15°C nebo v lednici. Tvaroh ještě nesmí slizovatět. Pak ho znovu nastrouháme a nastrouháme do nich 2 syrečky. Z toho už můžeme tvarovat tyčinky nebo placičky. a pak už se nechávají zrát. Tohle je v kostce takový základ, ale přesnější recept je v knihách Domácí mlékař I a II. Kniha Domácí mlékař I - domácí výroba sýrů, tvarohu, jogurtů, kysané smetany, másla | Zemědělské potřeby M+S (eshop-zemedelske-potreby.cz)
A tenhle recept na syrečky je zrovna v knize Domácí mlékař II.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.