Dobrý den, dnes jsem dělal utopence tak nějak z paměti. A chci se zeptat jak dlouho to mám nechat uležet v lednici aspoň tak týden? A do kdy je mám potom spotřebovat? Děkuji
Přesně tak, jak radí Kapka, týden, 10 dní nechat uležet v cibuli a láků. Pokud je budete jíst dřív, nebudou ještě chutě propojené a nebude to ono. Potom stačí nechat v lednici a opdebírat podle chuti. Díky chladu a octu se kazit nebudou. Taky jich tam sklenici, už načatou, mám. Jaga.
evzen
A kdybych je zalil ještě horkým lákem a otočil dnem vzhůru vydrží tak déle jen třeba v chladu a ne v lednici? Protože teď jsem je zalil vychladlým lákem a dal do lednice.
My dělali v sobotu ze 4 kg. špekáčků z Globusu,bývají větší tak ikdyž je oloupu a propíchám vidličkou tak je necháváme 10 dní uležet a v lednici vydrží i měsíc.
@růže - Máte správně vyvinutý čumáček. Ty špekáčky z Globusu jsou nejenom větší, ale myslím si, že i nejlepší. Chuťově, je v nich dobře rozložené koření, je tam i maso. Také je v Globusu ráda kupuju a nejenom na utopence. Třeba v létě se dobře na ohýnku opékají. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.