Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cheesecake pečený/nepečený

Od: marekmoo odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, je lepší pečený cheesecake nebo ten nepečený, co stačí dát přes noc do lednice? Do jakého je lepší smetanový sýr nebo kam tam můžu dát i tvaroh?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kataka1
hodnocení

2x

Za mě jsou výtečné oba dva. Ten pečený je takový víc krémový, nicméně je zde celkem velké riziko, že vám nahoře pečením praskne...je spousta rad, jak tomu předejít, ale třeba mě se to stane pokaždé. Mě to teda nevadí, protože to navrchu vždy zdobím (puklinu zamáznu tvarohem/zakysankou a pak dozdobím). Jinak poměry tvarohu/sýra/zakysané smetany můžete dát podle sebe, ať už budete dělat pečený nebo nepečený...liší se jen přidáním vajec do pečeného.

pomahatachranit
hodnocení

1x

Ahoj, opakovane delam recept devceuplotny.cz/...

nesl sem ho na nekolik oslav a vzdy byla velka spokojenost. Peceni je spis zde takove "mokre suseni", a nikdy mi nepraskl mozna diky nadobe s vodou na dne trouby, ze ktere se musi uz aktivne odparovat para kdyz davas cake do trouby (predehrivam v rychlovarce). Obcas ma trochu zvedlejsi okraje, ale to se da vychytat a pak dystak zakryt karamelem nebo ovocnym rozvarem nebo polevou z citronu a cukru apod nebo klidne cerstvyma jahodama na platky zalezi od varianty kremu.

Kdyz vynechas skorici mas klasicky bily cheesecake, i ten delavam. Zkousel sem ruzne nepecene a je to proste trochu jiny produkt, mozna by si zaslouzil i jiny nazev... tohle je dle meho lepsi a neni to vubec narocne, naopak vedle nepecenho tiramisu jsou to moje nejjednodussi dezerty, jen se musi trochu vice planovat a mit osvedceny recept.

Co se tyce naplne je zde velky prostor pro experimenty. nekdy dam 500 tvarohu a 120 luciny (pouzivam creamcheese kauf/lidl) nekdy dam vice creamcheese a jen jeden tvaroh nebo pouziju ruzne zbytky, zkousel sem i mascarpone. Pokazde je trosku jiny a to me na tom hodne bavi. Dycky je vsak vyborny a v posledni dobe delam i bez laktozy a lepku a je take vyborny. Takze fantazii se meze nekladou, obvykle ale delam aspon 200g creamcheese a zbytek tvaroh vanickovy.

Karamel se stale ucim, nejak mi nejde, delal sem ho nekdy i 4x stale dokola nez byl pouzitelny, ale od 10. caku uz to vetsinou de napoprve, jen pozor na sul ta ma podtrhnout texturu a ne aby to bylo slanisko nebo lze i bez soli klasika karamel :)

hodnocení

0x

Spousta patlání a pečení má i mnoho úskalí, třeba pečení postavené ve vodě a tak. Já to zkoušela, výsledek nebyl k ukazování.- prasknul, nahože se připálil... Zvolila bych nepečený, pokud tam nejsou syrová vejce. Nebo koupit, je to jisté.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cheesecake

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]