Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pečený česnek do rybí polévky? /// přidávám recept na klíčenou cizrnu

Od: mylos® odpovědí: 3 změna:

Ačkoli znám opražený česnek jako součást pučálky,¹ dneska jsem si pochutnal na polévce nazvané "bramborový krém s pečeným česnekem".

Tenhle česnek mi připomněl opečenou houstičku ve štědrovečerní rybí polévce – měl přesně tu chřupavost, jakou mám rád, aniž by měl schopnost se rozmočením rozblemcat jako piškoty v mléce, pokud jste chtiví a naházíte jich tam víc.

Myslíte, že by se hodil pečený česnek do rybí polévky?

---

¹ Mňam mňam! A nejlepší pučálka na světě není z hrachu, ale z naklíčené cizrny! Ke klíčení cizrny doporučuji následující postup:

1) Pořiďte si dvě prázdné plastové lahve (1,5–2litrové) od Coly/Fanty/Mirindy a podobných jedovatých nápojů.

2) Uřízněte tu část, kde se lahve zužují, lahve vymyjte a propíchněte jim "nožičky", aby měla voda kudy odtékat

3) Nasypte do lahví cizrnu (ale ne tu z plechovky, ta už nevyklíčí) asi do třetiny zbývající výšky lahví.

4) Vysprchujte cizrnu a až voda přestane z propíchnutých nožiček odtékat, nechte lahve odpočívat v přirozeném chladu (ve sklepě, na chodbě... ale ne v chladničce).

5) Jednou až dvakrát denně lahve prosprchujte a až voda z nožiček přestane vytékat, nechte lahve opět na příslušném místě odpočívat.

6) Během několika dní začne cizrna pouštět klíčky. Můžete ochutnávat, ale jen z jedné lahve. Až budou klíčky dlouhé několik centimetrů, předpokládám, že jedna lahev naklíčené cizrny bude snězena, proto doporučuji lahve dvě. No a z naklíčené cizrny můžete udělat tu nejbáječnější pučálku na světě. Na internetu je mnoho receptů, ale když zkusíte experimentovat, jistě budete také spokojeni, dobrou chuť!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Proti gustu...Já bych ho tam nedávala. Pokud dělám tu světlou polívku z kapřích hlav, jiker, mlíčí a vývaru z kořen.zeleniny zahuštěnou máslovou jíškou a ovoněnou pár kuličkami pepře a nového koření, tak by mi ten česnek asi rušil tu jemnou chuť. Kostičky housky opeču jen na ghí. Bez česneku, stejně jako ke květákové.

Ale k hrachovce, to česnek ano.

hodnocení

0x

Já mám ráda, když jídlo voní a chutná základní surovinou. Stroužek česneku, cibuli a zeleninu dávám na podtržení a zvýraznění chutě základní suroviny, ať je to slepice nebo hovězí. Anebo ryba. Spousta jakéhokoliv česneku patří do česnečky, případně jako chuťovka ke kusu masa. :-D Nevím proč, ale připomíná mi to globalizaci. Ztrácí se rozdíly. A z jídla za chvíli budou amarouny. Budeme sypat sýr na rybu, med na vepřové atd. Asi jsem hodně konzervativní, ale mou maminku to takhle naučila babička a maminka to naučila mě. Dívám se na některé kuchařské pořady, docela se mi zo i líbí, ale když nakouknu do lednice a stoupnu si ke sporáku, tak na nic z toho, co jsem viděla, chuť nedostanu.

hodnocení

0x

Do rybí polévky česnek nedávám.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]