Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kupované těsto v Albert/Ikea

Od: jarin* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s kupovaným těstem na vánoční cukroví? Původně jsem nechtěl péct vůbec, protože budeme mít darem a minulý rok jsem pekl, jsem jedinej komu to jde ale je to nervy. Nakonec jsem si řekl, že na zavonění bych jednu dávku mohl udělat.

Objevil jsem v Albertu na letáku Linecké těsto za 24.90 (tukové asi nebude moc dobré) a máslové, které je o polovinu dražší ale myslím, že by mohlo být fajn. Těsto na perníčky mají medové za 29.90/400g a už vím dřívějška, že mají v Ikea zázvorové těsto na perníčky za 49Kč/500g a má dobré hodnocení.

Máte s těmi konkrétnimi nějaké zkušenosti?

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

Mám s tím osobní několika roční zkušenost...přesně tohle těsto (Albert) na které se ptáš, kupuju...jak linecký tak perníkový...zrovna minulý víkend jsem pekl...vzhledem k tomu, že to mám spíš jako tradici a zabijáka času tak se mi to hodí...dělat těsto mě nebaví...bohatě mi stačí to rozválet, vykrájet, pomastit a dát péct...těsto je dle mého názoru ideal standard... ze 2 těst (2x400g) jsem udělal v průměru 5 plechů cukroví...

jarin*
hodnocení

Tak super. Můj problém je i ten, že se mi to linecké dost roztíkalo. Přitom těsto jsem před rokem dělal podle receptu. Nerad bych opakovačku i u toho kupovaného. Dělal jsem to na pečícím papíru, vrchní/spodní ohřev a mám ten pocit, že ani sundat pečící papír a vymazat plech tukem moc nepomohlo.

krtek6

roztíkalo? Já to vytáhl z lednice kde to bylo asi 14dní...asi hodinu jsem to nechal na stole, aby to změklo (v bytě kde je 23°C) a pak jsem to nomálně rozválel na silikonové podložce válečkem se silikonovým obalem, na které jsem měl hladkou mouku...dělal jsem kolečka o průměru 5cm a výšce rozváleného těsta asi 0,5cm a pekl jsem to v elektro troubě na 185°C asi 8min..

ale taky jsem byl upozorněn, že jakmile to bude až moc měkký je to špatně...mě se evidentně podařilo trefit do té doby. To linecký trochu víc lepí jak to perníkové jinak to je to to samé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]