Dobrý den, chtěla bych dělat kari. Koukala jsem na nějaké recepty (třeba Primafresh), ale skoro všude je potřeba hodně ingrediencí. Chtěla bych to spíš jako takovou rychlovku, něco podobného jsem viděla i u Kuchařky pro dceru, kde je recept také bez curry pasty. Poradíte mi prosím nějaký rychlý a dobrý? doplněno 29.11.21 21:35: Je lepší použít kokosové mléko nebo je to dobré i se smetanou? A udělá curry pasta lepší chuť nebo jí není potřeba používat?
Do originalu samozrejme patri kokosove mleko. Jeste tedy jde o to, zda chcete red nebo green curry. Mam radeji tu zelenou. Tady mate jeden recept: www-bbcgoodfood-com.cdn.a/... Dnes uz vse sezenete na vietnamske trznici, treba Brno-Olomoucka. Kamarad to dela casto, ale v Thajsku ma kazda rodina jiny recept, zalezi na vas, ktere koreni chcete vynechat, ne kazdy muze vse.
V Čechách panuje o curry představa žluté dušené masové směsi ale těch druhů je ve skutečnosti spousta od zelené až po červenou. U té červené pasty si musíš dát opravdu bacha na dávkování. Jejím základem jsou chilli papriky a na porci pro 5 lidí stačí lžička jinak vytvoříš nepoživatelný ekrazit. Já ho dávám do "Číny" a přes to že vím jakou má sílu, už se mi párkrát podařilo dát víc než bylo zdrávo, takže nám potom šly plameny z uší.
Kuřecí plátek obalit ve směsi na amer. brambory se lžicí kari a s trochou mouky. V tom obalené osmahnout jako minutku a nakonec tam vyklopit kouskový ananasový kompot z konzervy a krátce podusit. Případně lžíci másla do té omáčky, co se vytvoří. K tomu brambory nebo rýži.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.