Ahoj,máme ve spíži hodně fazolí v rajské omáčce v konzervě.Bohuzel výrobce je málo povaril,jsou tvrdé,přitom maji být už vařené.Evidentne jsou tvrdé všechny.Mam je vyhodit nebo zkusit dovarit?Jak? Děkuji
@kenav - nebuď k smíchu. Vyzkoušel jsi to, že kritizuješ? Já ano. Dát fazole do papiňáku bez konzervy, tak máš z toho kaši. V konzervě fazole nejsou suché, nevaře,.
A co nakrájet kousek masa, dát to do pekáčku, nebo do remosky a vyklopit k tomu i ty fazole. Za hodinu a víc, co se bude maso péct se fazole dodělají a jídlo bude chutné.
Když třeba budou v hrnci probublávat s nějakým kusem uzeného, tak to může po hodině dvou změknout. A taková fazolovica v zimě bodne. Ještě bych do ní přidala ke konci cibulovou jíšku, papriku, česnek, možná bobkovej list..
kami123
Problém je v tom, že se fazole v kyselém prostředí nedají uvařit do měka.
Jedině trochu, když už jsou již z velké části uvařené.
Rajská omáčka je kyselá. Fazole se musí vařit zvlášť.
Ve vodě na polívku by nemusel být ten protlak, bude to naředěný, tak by to mohlo trochu změknout. A tu rajskou z plechovky dolít až nakonec. Kdyby to bylo z LIDLu, tak jí to vezmou, na reklamačku... Pokud to teda má koupené nedávno.
kami123
To by možná za zkoušku stálo, a k tomu dát špetku jedlé sody.
Ale něco mi říká, že půjde o "neuvařitelné" fazole.
Když dáš konzervu na pár hodin do papiňáku, tak možná a to záleží v jakém jsou stavu nyní.. Vzhledem k cenám enerií doporučuji nasytit nějakou nevybíravou zvířenu.
vzhledem k cene a nemoznosti dovarit bez sody a vymyti toho cerveneho hnusu, ktery k fazolim vubec nepatri, bych to cele hodil ptakum na kompost nebo do popelnice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.