Nejste přihlášen/a.
Na zahradě se nám letos urodilo hodně ostružin. Zpracovávala jsem je postupně klasicky (pečení, mražení atd.) a mimo to jsem si je naložila do alkoholu na likér. Dnes jsem je slila a nalahvovala (je úžasný, chutný, budu ho mít jako dárečky k vánocům), a teď nevím, co s těmi zcezenými a vymačkanými ostružinami. Vyhodit je mi je líto, ale co tedy s nimi? Máte někdo zkušenosti, nápady?
Tak jsem z toho zkusila udělat kostičky a zmrazit je pro pozdější použití třeba do čaje, nebo do pečení. Mají pořád výbornou chuť. Ale nedošlo mi, že s tím množstvím alkoholu, která je v ostružinách obsažena, pořádně nezmrznou . Nicméně v mrazáku snad chvíli vydrží, než je spotřebujeme. Děkuji za odpovědi a inspiraci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.