Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hnědé tečky ve vanilínovém cukru- neví někdo?

Od: lotty odpovědí: 13 změna:
Zdravím, právě peču a všimla jsem si, že jsou ve vanilinovém cukru (Dr.Oetker) hnědé tečky, cukr není starý. Peču často, ještě jsem se s tím nesetkala. Neví někdo, co by to mohlo být?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x
A/ je v tom opravdu vanilka (vanilkový cukr X vanilínový cukr)
B/ při plnění nevyčistili stroj
Přikláním se k bodu a. M.

lotty
hodnocení

No právě jsem vysypala i druhý cukr od znacky Klasic a oba jsou vanilinové ten druhý je čistý a ten od Oetkera hnědý (druhý pytlíček). Mám doma i vanilkovou tresť pastu a vanilkové tečky vypadají teda jinak. Tyto jsou trošku větší a hnědé. Přikládám fotky.
Lotty
Hnědé tečky ve vanilínovém cukru- neví někdo?
Hnědé tečky ve vanilínovém cukru- neví někdo? #2
kami123

Asi špatně rozmíchaná příchuť.

hodnocení

0x

Nepeču, ale vanilka (ten klacek) je hnědý.

google.cz/...

hodnocení

0x

Za mě z toho nepeču.
Pravá vanilka je brutálně drahá, muselo by to být poznat na ceně toho sáčku.
Mrkněte na složení na sáčku, pochybuji, že když by tam dali drahou přísadu, tak by ji tam neuvedli.

jajko
hodnocení

0x
To tam má byť, je to vanilkový cukor a nie vanilínový. Vanilka ma take bodky.

Já tedy na obou sáčcích vidím vanilínový cukr...

kami123

leda, že by tam přisypali popel, aby imitovali vzhled

jinak na foto nejsou tečky, ale fleky

lotty
hodnocení

Neni to vanilkový, ale vanilínový. Podívejte se na fotku

hodnocení

0x

Asi to trochu obarvili, aby tak imitovali barvu vanilkového lusku. Tyhle vanilinové cukry nemají s pravou vanilkou nic společného. Bez rozdílu na výrobce, obsahují všechy jenom syntetická aromata, připomínající pravou vanilku. Kupte si pravé vanilkové lusky a udělejte si pravý vanilkový cukr sama. Možná, že se Vám nákup pravého vanilkového lusku bude zdát drahý, ale ve výsledku na tom rozhodně vyděláte. Já to tak dělám a vanilkový lusk rozříznu a strčím do půl kila obyčejného krystalového cukru a nechám tak týden "nasávat" cukr tu vanilku. Občas promíchám. No a po týdnu mám krásně voňavý pravý vanilkový cukr bez chemie a půl kila Vám vydrží hodně dlouho a je čím dál tím voňavější. :)

Ještě dodám, že já kupuji vanilkové lusky z Madagaskaru v obchodě "profi koření". Jsou velmi kvalitní, uvnitř nejsou vůbec vyschlé a jsou hodně voňavé. Ale určitě se dají sehnat i jinde, abyste nemusela platit poštovné. Já tam nakupuji hodně i jiného koření, takže poštovné nikdy neplatím, protože se vždycky dostanu na cenu, kdy už mám poštu zdarma. Ale i ty vanilkové lusky jsou různé kvality, tak pokud budete kupovat v normálním supermarketu, tak možná hledat ty z Madagaskaru, jestli je mají.

hodnocení

0x

Ja si myslím,že je to ten hnedý nerafinovaný cukor a sú to zbytky pri procese výroby.

V těchto cukrech snad používají alespoň normální rafinovaný řepný cukr. A kdyby to byl nerafinovaný hnědý řepný cukr, tak to už bych to nekupovala vůbec.

"Poslední metodou výroby cukru hnědé barvy je, že se surový cukr nedočistí. Tak vzniká nerafinovaný řepný cukr, v němž zůstanou některé sloučeniny (především draselné a sodné soli), jež při dlouhodobé konzumaci zatěžují zejména ledviny a mohou stát za vznikem mnoha civilizačních chorob."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]