Nejste přihlášen/a.
Asi to trochu obarvili, aby tak imitovali barvu vanilkového lusku. Tyhle vanilinové cukry nemají s pravou vanilkou nic společného. Bez rozdílu na výrobce, obsahují všechy jenom syntetická aromata, připomínající pravou vanilku. Kupte si pravé vanilkové lusky a udělejte si pravý vanilkový cukr sama. Možná, že se Vám nákup pravého vanilkového lusku bude zdát drahý, ale ve výsledku na tom rozhodně vyděláte. Já to tak dělám a vanilkový lusk rozříznu a strčím do půl kila obyčejného krystalového cukru a nechám tak týden "nasávat" cukr tu vanilku. Občas promíchám. No a po týdnu mám krásně voňavý pravý vanilkový cukr bez chemie a půl kila Vám vydrží hodně dlouho a je čím dál tím voňavější.
Ještě dodám, že já kupuji vanilkové lusky z Madagaskaru v obchodě "profi koření". Jsou velmi kvalitní, uvnitř nejsou vůbec vyschlé a jsou hodně voňavé. Ale určitě se dají sehnat i jinde, abyste nemusela platit poštovné. Já tam nakupuji hodně i jiného koření, takže poštovné nikdy neplatím, protože se vždycky dostanu na cenu, kdy už mám poštu zdarma. Ale i ty vanilkové lusky jsou různé kvality, tak pokud budete kupovat v normálním supermarketu, tak možná hledat ty z Madagaskaru, jestli je mají.
V těchto cukrech snad používají alespoň normální rafinovaný řepný cukr. A kdyby to byl nerafinovaný hnědý řepný cukr, tak to už bych to nekupovala vůbec.
"Poslední metodou výroby cukru hnědé barvy je, že se surový cukr nedočistí. Tak vzniká nerafinovaný řepný cukr, v němž zůstanou některé sloučeniny (především draselné a sodné soli), jež při dlouhodobé konzumaci zatěžují zejména ledviny a mohou stát za vznikem mnoha civilizačních chorob."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.