Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu dát misku do trouby

Od: masilka odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer, chci dělat jednoporcový koláček, který se peče v troubě. Pekla bych to v obyčejné misce (odkaz). Nepraskne mi v troubě, když se to peče asi 20 minut na 180°?
( google.com/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zdravím.
Pokud je porcelán kvalitní, tak můžete.
Ten kvalitní se vypaluje na cca 1000% C.
Tím pádem ji trouba o teplotě 200 st. C. neměla vadit :)
Předpoklad pečení koláče bude asi na 170 st. C.
kami123

Problémem není teplota, ale její rozdíl, který způsobí pnutí a následné prasknutí.

Hodně věcí se peče tak, že se vloží do rozpálené trouby...

kami123
hodnocení

0x

Prasknout může.

Já bych to s ní zkusil, stojí 25kč..

hodnocení

0x

Myslím že praskne. Do trouby se používá spec. nádobí, co snáší vysokou teplotu.

hodnocení

0x

Neslíbím, že nepraskne - ale postavte ji na plechu na silnější vrstvu soli a teprve potom dejte do trouby. Jinak na tyhle jednoporce jsou dobré hliníkové misky (papírnictví, domácí potřeby).

hodnocení

0x

Tak mě napadlo, nechcete si upéct aspoň 2 porce toho koláče, když už bude trouba zapnutá?

Pořiďte si malý pekáček, nebo zapékací misku. Využijete toto nádobí i na pečení masa, ryb, zeleniny. Samozřejmě i na lité koláče s ovocem, perník, bublaninu. Samá ňamka, že.

@arieno, také mě to napadlo. Při dnešních /i příštích/ cenách energií mi připadá nehospodárné péci jeden koláček pro jednoho. Jen ta trouba než se rozpálí. To si ho snad raději koupit v pekařství. Dokonce jsem už slyšela i změněnou verzi dětské písničky:

Jedna, dvě, tři, čtyři, pět, cos to, Janku, cos to sněd?

Brambory, maštěný, byly málo pečený. ;) Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]