Dobrý večer, chci dělat jednoporcový koláček, který se peče v troubě. Pekla bych to v obyčejné misce (odkaz). Nepraskne mi v troubě, když se to peče asi 20 minut na 180°? ( google.com/...
Zdravím. Pokud je porcelán kvalitní, tak můžete. Ten kvalitní se vypaluje na cca 1000% C. Tím pádem ji trouba o teplotě 200 st. C. neměla vadit Předpoklad pečení koláče bude asi na 170 st. C.
kami123
Problémem není teplota, ale její rozdíl, který způsobí pnutí a následné prasknutí.
Hodně věcí se peče tak, že se vloží do rozpálené trouby...
Neslíbím, že nepraskne - ale postavte ji na plechu na silnější vrstvu soli a teprve potom dejte do trouby. Jinak na tyhle jednoporce jsou dobré hliníkové misky (papírnictví, domácí potřeby).
Tak mě napadlo, nechcete si upéct aspoň 2 porce toho koláče, když už bude trouba zapnutá?
Pořiďte si malý pekáček, nebo zapékací misku. Využijete toto nádobí i na pečení masa, ryb, zeleniny. Samozřejmě i na lité koláče s ovocem, perník, bublaninu. Samá ňamka, že.
@arieno, také mě to napadlo. Při dnešních /i příštích/ cenách energií mi připadá nehospodárné péci jeden koláček pro jednoho. Jen ta trouba než se rozpálí. To si ho snad raději koupit v pekařství. Dokonce jsem už slyšela i změněnou verzi dětské písničky:
Jedna, dvě, tři, čtyři, pět, cos to, Janku, cos to sněd?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.