Nejste přihlášen/a.
Také se tomu říká "čokoládové lanýže". Receptů je na internetu opravdu hodně. Není to nic složitého, máslo kvalitní čokoláda, určitě ne ta obyčejná na vaření, a smetana na šlehání. Doporučuji si koupit "čokoládové pecky", s velkým podílem kakaové hmoty. Tak 67 % a i víc. Postup je takový, že se pecky v misce zalijí horkou smetanou a přidá se máslo a vymíchá se hmota, která se nechá vychladnout tak, aby se daly tvarovat kuličky, které se pak obalují v kakau. Poměry najdete na internetu, ale nepoužívejte čokoládu na vaření, i když ji někteří uvádějí. Teda jestli chcete opravdu dobré "čokoládové lanýže". A tu hmotu můžete ještě ochutit tím, že přidáte třeba rum, ale ne ten levný, co je skoro jenom ovoněná "voda". nebo jiný likér. Můžete přidat i mleté opražené mandle, můžete kouzlit podle fantazie. ![]()
Suzy, doufám, že s námi budete sdílet zase vaše fantastické pralinky, abychom tu tiše slintali![]()
Já letos nepeču, ani ň.
Boba, tak to jste se teda trefila přímo do černého.
Právě tady zkouším úplně novou metodu, které jsem totálně podlehla. Ty pralinky jsou barevné a nádherně lesklé. Našla jsem to na YouTube a nemohla jsem se od toho odtrhnout už loni, ale neměla jsem potřebné ingredience.Teď ještě vymýšlím náplně, protože já nic nešidím a když už se s tím patlám, tak aby to bylo také dobré uvnitř, ne jenom na povrchu. Už jsem ale přišla na tu metodu, ale i ta se musí vypilovat, ale už se mi to začíná rýsovat.
Škoda, že nemohu dát ochutnat. ![]()
A také letos kromě těch makronek letos nic péci nebudu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.