Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Knorr - šťáva k masu - kde sehnat?

Od: babajaga® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

je to už několik let, co mě zaujal jeden z receptů v pořadu "Prostřeno." Bylo to kuře, přidávala se tam majoránka a především ŠŤÁVA K VEPŘOVÉ PEČENI KNORR. Ten pytlík se koupil takřka všude. Schovala jsem si prázdný obal, nosím ho se sebou po obchodech, jako názornou pomůcku, ale tento výrobek už jsem nikde nenašla. Nevím, proč to už není na prodejnách.

Nevíte, prosím, zda se tato šťáva k masu dosud koupí a kde? Nebo čím jiným ji nahradit? Hledala jsem něco podobného v regálech s Vitanou i s Maggi, ale nenašla jsem nic.

Děkuji - Jaga.

Knorr - šťáva k masu - kde sehnat?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

4x
maggi ma stavu k veprovemu ale neni tolik dobra, to uz je lepsi sypnout koreni na vepr. peceni, pokud jidlu nevadi kmin.. maggi ma jeste stavu do gulase a ta je naopak supr a vicemene variabilni kostka hodici se do vice masovych jidel se stavou.. maji to ale malokde, nechavam si to privezt z tesca

hodnocení

2x
Můžete objednat třeba tady a nějakou dobu vám to i vydrží :)
eshop.maneo.cz/...
hodnocení

Je to pěkné balení, ale vzhledem k tomu, že tento recept používám tak 3x do roka, měla bych šťávu až do smrti. A pak ještě mí dědicové. :-D Jaga.

nov
hodnocení

2x

Zkuste objednat zde: fajnkos.cz/...

hodnocení

2x

Jago, koukni se na složení, vynech chemikálie a udělej si ji sama.

"Složení v dehydratovaném stavu: maltodextrin, bramborový škrob, jedlá sůl, rostlinný tuk a olej (palmový, slunečnicový), kvasničný extrakt, zelenina (cibule 4,2%, česnek, petržel), cukr, aromata (obsahují PŠENICI, JEČMEN), koření (kmín, paprika sladká mletá), barvivo (amoniakový karamel), regulátor kyselosti (kyselina citrónová), cibulová šťáva koncentrovaná, dextróza. Může obsahovat mléko, vejce, celer." tTohle složení jsem našla na internetu, ale Ty máš pytlík doma, tak si přečti z čeho to je.

Místo palmového tuku bych dala jenom slunečnicový, maltodextrin bych vynechala, stejně je to jeno nějaké zahušťovadlo ochucené, kvasničný extrakt bych nahradila částečně tou černou solí a částečně lahůdkovým droždím, "barvivo" bych vykouzlila trochu víc osmaženou cibulkou na másle, na kterou bych nasypala trochu mouky a osmažila jíšku, regulátor kyselosti citronem, dextroza je nějaké sladildlo, tak přislaď. Jinak přidej to koření co popisují a máš to! ;)

max*
Vyborne Suzymon! Davam 1*.
Nejde o to, ze clovek nemuze obcas neco snist, co neni uplne kosher.
Ale jde o plnost rozmanitych chuti. To rozhodne nejde doladit nejakymi smakuladami s rocni trvanlivosti. Nebude to ve finale treba az tak spatne, ale jak rekl jeden degustator o vinech Znovinu:
nejsou spatna, ale chutnaji tak nejak vse stejne. (Duvod je jejich filtrace kvasinek) Vino sice dale nepracuje a nekazi se, ale ztraci sve podtony chuti.
Ne kazdy je ale schopen tyto rozdily chutove poznat.
hodnocení

Díky, Suzy, máš pravdu. Šťávu k masu si udělám sama a bude to. Možná i kapku víc, aby to bylo na dvojí vaření a tu druhou porci si dám do mrazáku na podruhé. Prima. *placni* Jaga.

hodnocení

0x
Takové chemicke náhražky nepoužívám, není nad sos, který vznikne při vaření nebo pecení masa na cibulovem základu s korenim
max*
Taky nechapu, proc ma tolik lidi zalibu v ruznych dochucovadlech. Koreni jen jednodruhove, nejlepe nadrtit nebo pomlit tesne pred. Jedina snes co vedu, je provensalske koreni a kari. (I kdyz kurkumu mam i samotnou). Letos jsem ususil a nadrtil lisku obecnou, to je aspon pochutnani. Cesnek jsem nalozil do lihu a davam po kapkach, doporucuji vyzkouset!
hodnocení

Podobnou věc používám opravdu jen několikrát do roka. Nechci pořád péct kuře buď na másle s nádivkou, nebo s nudlemi /maminčino/. Tak aby holt byla občas změna. Navíc při úpravě vepřové pečeně se udělá pěkný sosík, ale u tohoto kuřete to nejde. Není to klasický kuřecí výpek, má to mít jinou chuť. Tu částečně docílím i přidáním vlastnoručně vypěstované majoránky.

Jinak - lišky! To je moje mládí. Neviděla jsem růst lišky ve větším množství v přírodě už asi 30 let. Jen letos v létě, když jsem chodila lesy kolem Babiččina údolí, jsem 2 malé chudinky našla. Dala jsem je do batohu - ukázat doma jako cennou trofej. Doma jsem z batohu vysypala drť. *bzum* U nás už vymizely úplně. Kéž bych je ještě někdy našla! Jaga.

guma
hodnocení

0x

Je to hnůj, proto chybí v prodejnách.

kami123

A nyní jsou tedy na prodejnách kvalitní věci? (základy omáček)

tomas13
hodnocení

0x
Přečtěte si složení a můžete míchat, určitě tam nebude chybět palmovy tuk, mouka, skrob, dextróza a další chuťovky... Jak by řekl krtek. Mňam do p...
tabletka*

A to je něco, co je nějak strašně nebezpečné, pokud to člověk nepije po litrech každý den?

tomas13
Přijde mi úchylný si k masu dobrovolně davat tuhle smakuladu... To můžu říct, že i gram kokainu jednou za rok není špatný...
tabletka*

To vskutku není.

kami123

Co máš proti tuku?

proti mouce , škrobu, dextroze?

Moc se díváš na pořady od vaňka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]