Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdrava snidane

Od: vanilka odpovědí: 17 změna:
Dobry den, co si delate za zdrave snidane? Ja vetsinou snidam dost nezdrave-sladke pecivo z pekarstvi a kava. Rada bych jedla zdraveji. Obcas mam jogurt s müsli, omeletu nebo si delam dezert do sklenicky (piskoty, tvaroh s medem, ovoce, granko) Co si davate ke snidani vy?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já. Kafe a cigárko*frajer*

juraja

Přesně tak jsem to dělala do svých 43 let. Následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejdřív těžké astma, že něvěděli co se mnou a za dva roky infarkt. Dneska bych se určitě chovala jinak.

tabletka*
hodnocení

2x

Kávu, džus, lívance, vajíčka, rajčata. Někdy chleba s máslem a džemem a jindy vločky s rozinkami. Je to zkrátka různé. Naprosto neuznávám variantu - "hnus, ale zdravej".

minsk
hodnocení

1x

Různé kombinace - Chleba, slunečnicové bulky, domácí pečivo, knackebrot, Jihočeské máslo, přepuštěné m., topinky pokapané s olivovým olejem, čerstvý sýr, nebo tvaroh, Riccota, 2 vejce, 5 dýňových semínek, nebo 3 vlašské ořechy, šnytlík, nať cibule, polníček, rukola, paprika čerstvá, 3 stroužky česneku, nebo pampeliškové listy, jablka, matcha čaj, nebo mátový, heřmánkový, meduňkový a všechny podobné, či směsi vlastní výroby.

Nyní došly salámy z domácí výroby z domácího chovu, tak bude i salámek.

Parádní snídaně *palec*mám to podobně, ale ten česnek bych na lačno nedala, max

jako česnečku.

hodnocení

1x

Otázka jest, co je vlastně zdravá snídaně?

Já třeba do sebe něco dostanu alespoň tak dvě, spíše tři hodiny poté, co vstanu. Čajíček, trochu medu do něj a pak co mě ráno v obchodě zaujme. Pokaždý něco jinýho.

tomaso
hodnocení

0x
Bílý jogurt, obyčejne vločky a trochu oříšků. A voda

joudic*
hodnocení

0x
ja moc nesnidam a kdyz chci zhubnout tak platek obyc vanocky a trosku marmelady a kafe. Zdrave jsou vlocky, ale to je hnuj *smich*

hodnocení

0x

Je rozdíl zdravá a nekalorická. Zdravá je celozrnné pečivo, na tom šunka, salát nebo rukola a postříkat olivovým olejem.

makk

To celozrnné pečivo se většinou jenom tak jmenuje. Ve skutečnosti si můžete vybrat mezi normálním rohlíkem a obarveným. Z psychologických důvodů ten obarvený obvykle posypou loupanou slunečnicí a pod., ale ta celozrnnost by měla být o tom, že mouka, ze které je pečivo upečeno jsou umletá celá zrna. Jenže taková se špatně skladuje, brzo žlukne, takže se to řeší tak, že se obarví normální mouka (v lepším případě karamelem) a když se hodně snaží, pomelou do ní i trochu slupek. To nejzdravější jsou ale klíčky a ty nenajdete v žádné mouce.

Už mám vybráno kde ho kupovat. Není to tak těžké rozeznat, ale v podstatě máte pravdu.

kami123
hodnocení

0x

Tvoje snídaně jsou naprosto v pořádku. Není třeba nic měnit. Můžeš ještě připojit oříšky.

Já nejradši dršťkovou.

hodnocení

0x

Teplá voda, banán, káva.

id
hodnocení

0x

Nikdy nic sladkého, sice bych to snědla, ale za hodinu bych umřela hlady :)

Vodu s citronem, do litrové konvice uvařím bylinkový čaj na denní popíjení kávu, celozrný výrobek a něco na to - vejce, maso, tvrdý sýr, tvaroh na slano, domácí pomazánky atd + 20 dkg syrové zeleniny. Místo másla (mám alergii) miluji doma škvařené sádlo + v malé míře škvarky nebo pomazánku z nich.

liska5

Doporučuji husí sádlo. Je velmi zdravé. A nedávno ho měli v LIDLu v akci. Dá se i vyškvařit doma z husy, odebrat si při pečení.

id

O husí sádlo nemám nouzi. Ještě 4 husy kejhají na potoku*smich*

liska5
hodnocení

0x

Sladké snídaně nepovažuji za vhodné. Je po nich dříve hlad. Abych vydržela, tak si dám něco bílkovinného a různé čaje a ředěný mošt.. Třeba vajíčko, celozrnné pečivo a nějakou chroupací zeleninu /ředkvičky, paprika, mrkev/. Nebo sýrový toust z žitného chleba s naklíčenými mungo fazolkami. Nebo lučinu namačkanou s nasekaným koprem a žitný chlebík. Ovoce buď před tím samotné, nebo mezi jídly. Tak se nejlíp tráví. Sladké si dám případně ke kafi dopoledne, mezi 10 a 11.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]