Dobrý den , má babička vždy rozbíjela ořechy a nasedne je vyloupané sušila a poté skladovala v dóze . Já jsem ale na internetu četla , že je někdo uchovává celé ve skořápce. Prý je to nejlepší způsob uchovávání ořechů . Jak to děláte vy a co mi doporučíte? Loupat dopředu a nebo ne? Děkuji
Vyloupané ve sklenicích mám v ledně. To budou dobré ještě dlouhé měsíce. Ale stejně dlouho nevydrží, padnou na vánoční dobroty. To by pak zdržovalo se s nimi louskat. To jen mletí si nechávám na poslední chvíli.
Nejlépe je vyloupat je těsně po sklizni, kdy jsou ještě navlhlé. Ve skořápce se někdy přidá plíseň, když se vysušuje na vlhkém místě. Po vyloupání se přirozeně vysuší a nejdéle pak vydrží v mrazáku. Při pokojové teplotě skladované jádra postupně stárnou , oleje v nich obsažené žluknou až zhořknou. Mrazák je pak i ochrana před moly.Pokud jsiou jádra jen na jídlo, je dobré je po vytažení z mrazáku vytemperovat na pokojovou teplotu pro lepší chuť
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.