Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ořechy? Jak uchovávat?

Od: mirkapolehnakov
Dobrý den , má babička vždy rozbíjela ořechy a nasedne je vyloupané sušila a poté skladovala v dóze . Já jsem ale na internetu četla , že je někdo uchovává celé ve skořápce. Prý je to nejlepší způsob uchovávání ořechů . Jak to děláte vy a co mi doporučíte? Loupat dopředu a nebo ne? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Já vyloupu a zmrazím.

liska5
hodnocení

3x

Vyloupané ve sklenicích mám v ledně. To budou dobré ještě dlouhé měsíce. Ale stejně dlouho nevydrží, padnou na vánoční dobroty. To by pak zdržovalo se s nimi louskat. To jen mletí si nechávám na poslední chvíli.

hodnocení

2x

Sesbíráme a necháme na půdě vyschnout. Před Vánocemi vylouskáme a jádra uložíme do sklenic do sklepa či do lednice. Sklep, pokud je, je určitě lepší.

mate59
hodnocení

2x

Jádra zavařím v mikrovlnce 1,5 min na plný výkon.Nežluknou.

ingjirimares*
hodnocení

2x

Nejlépe je vyloupat je těsně po sklizni, kdy jsou ještě navlhlé. Ve skořápce se někdy přidá plíseň, když se vysušuje na vlhkém místě. Po vyloupání se přirozeně vysuší a nejdéle pak vydrží v mrazáku. Při pokojové teplotě skladované jádra postupně stárnou , oleje v nich obsažené žluknou až zhořknou. Mrazák je pak i ochrana před moly.Pokud jsiou jádra jen na jídlo, je dobré je po vytažení z mrazáku vytemperovat na pokojovou teplotu pro lepší chuť

luiss*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]