Ahoj, dobrý den. Ráda peču a zkouším nové perníčky a chtěla bych je ozdobit. Sháním nějaký recept, kde perníčky potírají glazurou takovou hebkou celý povrch. Takové ty krásné z videí. Děkuji za recepty, rady nebo cokoliv
V letáku od LIDLu od 11. do 14.11. 21 jsem viděla Tubičky Dr.Oetker na zdobení už s hotovou polevou Balené po 4 v krabičce za 49.90 Kč. Dvě varianty bílá a barevná. Určitě budou i jinde. Asi budou mrňavé, když píšou 76g.
Asi bych šla podle receptů a namíchala si svoji hmotu.
Každý rok zdobím perníčky, ale takhle krásné jsem je nikdy neměla. Správná hustota polevy byla vždy nejtvrdší oříšek na celé práci. Když jsem si přečetla váž dotaz, zapátrala jsem a letos je zkusím zdobit podle tohoto videa:
Ale ani tyto nejsou nijak špatné; počítám, že jsou spíš na jídlo než na výstavu, a tedy úplně přiměřené. Vždy záleží na tom, kolik času tomu člověk chce (a může) věnovat...
Chce to mít dvě polevy o různých hustotách. Drobounké zdobení řídkou polevou neuděláte, hustou polevou se naopak nedá hladce vyplnit větší plocha. Pro pečlivé zdobení je zásadní mít velmi jemný cukr (zcela bez krystalků), aby neucpával malinkou dírku v sáčku.
doplněno 15.11.21 23:24:
Já dělávám (když mám čas) perníčky v tomto stylu - fotka z r. 2016:
Díky. To bylo na stromeček do kostela a po Hromnicích jsme je rozdali dětem (perníčky nás dělalo víc, toto je jen moje várka; celkově jich bylo dost pro všechny).
Na polevu: Cukr moučka je dobré prosít, nedělá potom hrudky. Pak stačí rozmíchat s bílkem a přidat šťávu z citrónu. A dát polevu do igelitové pytlíku (vhodné jsou ty určené do mrazáku, jsou silnější, netrhají se tak). A ustřihnout špičku podle potřeby. Pak už jen hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.