Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí improvizace?

Od: liska5 odpovědí: 20 změna:

Moje se týká ledování. Když nemáte onu modrou gelovou podušku a potřebujele ledovat naražený sval, přišla jsem na nápad. Můžete vzít náhradní náplň s tekutým mýdlem. Z toho sáčku půlku si někam ulít, čudlík zašroubovat a hodit na mražák. Na kámen to nezmrzne a je akorát ledový. Dotaz to sice není, ale chtěla jsem se podělit s něčím užitečným. Můžete taky napsat nějaké své domácí improvizace.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak jako opravdová improvizace pro první pomoc stačí cokoliv z mražáku, třeba mražená zelenina. Pokud vím, že to občas využiju, tak si koupím opravdovou chladící podušku a nebudu vymýšlet harakiri s mýdlem. Ty "opravdové" podušky mimochodem stačí mít v lednici.
liska5
hodnocení

Teď nemám možnost pro cokoliv do obchodu a opakovaně "nahřívat" a mrazit špenát taky nelze ..Opravdové podušky jsem dala mladým. Tak jsem si vtipně poradila a dala to do placu. Nic víc.

hodnocení

1x

Běžně k tomuto účelu používám pytlík mraženého hrášku - dobře se tvaruje.

liska5
hodnocení

Jednou ano, ale tohle je na více dní a několikrát denně. A plastová láhev nemá ten tvar.

hodnocení

1x

Jako první pomoc to může být dobré, ale já třeba nemám doma vůbec tyhle mýdlové náplně, protože používám normální mýdlo. ;) Ale zato mám neustále v mrazáku ty gelové sáčky a to dokonce větší a menší. Mám je už několik let, protože to fakt pomůže a nekazí se to. :) S tou mraženou zeleninou jsem to také četla, ale přijde mi to jako zbytečné plýtvání, protože co pak? Zmrazit to znova nejde, a abych pak byla nucena uvařit něco, na co nemám v ten den chuť, tak to se mi nezamlouvá. A pak, asi by se ta zelenina asi pak už musela vyhodit, protože mražená zelenina se nemá nechávat před upotřebení rozmrazovat. *zmateny*

kare
hodnocení

0x
Já dotaz mám, co je to mražák?
liska5
hodnocení

Něco, jako mrazák. Jiný kraj, jiný výraz. Já taky říkám spacák, a zeťák z VČ tomu říká spačák.

Kare, o tom někdo mluvil, ne? Ňáký Flégr?

Na Moravě máme holt mražáky.

V mražáku skladujeme mražené věci.

No jo, je to tak, střední Čechy mají zase mrazáky, v nich nám mrzne a dáváme tam zmrazit potraviny. Ale mražené tam dávat nemohu, protože nemám ten mražák.*smich*

kami123

To je běžné.

Potravinu zamrazím v čechách v mrazáku a pak dovezu na moravu a dám do mražáku.

kami123
hodnocení

0x

Za mne je to dobrý tip.

Na nedotazy je tu myslím rubrika vzkazy. Ale nějaká otázka jde připojit vždy.

.

Nejzajímavější z domácích tipů mi přijde otevírání lahve vína bez vývrtky zapalovačem.

liska5
hodnocení

Mně šlo o ty ženy, že je to takové domácké řešení..

hodnocení

0x

Prima nápad! Copak jsi vyvedla? Co se ti, Lištičko, stalo, že musíš ledovat? Já ledování bytostně nesnáším. Když už fakt není zbytí, stačí mi termofor nebo pet láhev s hodně studenou vodou. A to se bojím, že to odstonám. :-D

hodnocení

0x

Liško, jedno období jsem si hodně ledovala koleno. Ted máme v mrazáku nastřádáno několik modrých gelových obkladů, nejčastěji byly přiloženo u nějakého produktu z lékárny. Přemýšlím, co jsem tenkrát používala, nejspíš právě tu zeleninu, pokaždé jinou, nejlepší byla drobně krájená.:-D Nevím, co máš za úraz, ale přeji brzké uzdravení.*palec*

liska5
hodnocení

Rám kola mne sekl do nohy, když jsem chytla žlábek, který tam udělali před nedávnem a maskovalo ho listí... No, stáli při mně všichni svatí.

zaseja
hodnocení

0x

Když už si půjdu kvůli ledování koupit tu náhradní náplň s mýdlem, tak si rovnou koupím ten ledovací pytlík.

liska5
hodnocení

Náplň byla doma, a byla to jediné, co odpovídalo požadavkům, rozměr litrové placky vyhovoval. . Byl večer, město daleko a já zas moc mobilní nebyla. Pak mne mile překvapila ta konzistence zmrzlého mýdla. Takový firn to je, že se to dobře přikládá a ještě se to dá upustit ventilkem...

On ten chladicí pytlík není žádný zázrak. Jen je výrobně levnější. Slaná voda s trochou Fridexu. To mýdlo je aspoň nezávadné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]