Nejste přihlášen/a.
Moje se týká ledování. Když nemáte onu modrou gelovou podušku a potřebujele ledovat naražený sval, přišla jsem na nápad. Můžete vzít náhradní náplň s tekutým mýdlem. Z toho sáčku půlku si někam ulít, čudlík zašroubovat a hodit na mražák. Na kámen to nezmrzne a je akorát ledový. Dotaz to sice není, ale chtěla jsem se podělit s něčím užitečným. Můžete taky napsat nějaké své domácí improvizace.
Jako první pomoc to může být dobré, ale já třeba nemám doma vůbec tyhle mýdlové náplně, protože používám normální mýdlo. Ale zato mám neustále v mrazáku ty gelové sáčky a to dokonce větší a menší. Mám je už několik let, protože to fakt pomůže a nekazí se to.
S tou mraženou zeleninou jsem to také četla, ale přijde mi to jako zbytečné plýtvání, protože co pak? Zmrazit to znova nejde, a abych pak byla nucena uvařit něco, na co nemám v ten den chuť, tak to se mi nezamlouvá. A pak, asi by se ta zelenina asi pak už musela vyhodit, protože mražená zelenina se nemá nechávat před upotřebení rozmrazovat.
Něco, jako mrazák. Jiný kraj, jiný výraz. Já taky říkám spacák, a zeťák z VČ tomu říká spačák.
No jo, je to tak, střední Čechy mají zase mrazáky, v nich nám mrzne a dáváme tam zmrazit potraviny. Ale mražené tam dávat nemohu, protože nemám ten mražák.
Liško, jedno období jsem si hodně ledovala koleno. Ted máme v mrazáku nastřádáno několik modrých gelových obkladů, nejčastěji byly přiloženo u nějakého produktu z lékárny. Přemýšlím, co jsem tenkrát používala, nejspíš právě tu zeleninu, pokaždé jinou, nejlepší byla drobně krájená. Nevím, co máš za úraz, ale přeji brzké uzdravení.
Když už si půjdu kvůli ledování koupit tu náhradní náplň s mýdlem, tak si rovnou koupím ten ledovací pytlík.
Náplň byla doma, a byla to jediné, co odpovídalo požadavkům, rozměr litrové placky vyhovoval. . Byl večer, město daleko a já zas moc mobilní nebyla. Pak mne mile překvapila ta konzistence zmrzlého mýdla. Takový firn to je, že se to dobře přikládá a ještě se to dá upustit ventilkem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.