Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krutonky do polévky

Od: fany odpovědí: 8 změna:
Ahoj,jen malý dotaz.A rohlíky krajite podélně a pak na kostky,nebo na kolečka a pak každé kolečko zvlášť na čtvrtiny?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

puma*
hodnocení

2x
Krájím podélně a pak na kostičky. Před vložením do trouby potírám ještě rozpuštěným máslem s česnekem.
liska5

Tak i já... Ale jen k hrachovce. Jinak rohlíky skoro nepoužívám. Jen do knedlí. A taky ne čerstvé.

hodnocení

2x

Nejdůležitější je to, že rohlíky musí být z předešlého dne, teda už trochu zaschlé. Ne čerstvé a neuchovávat v žádném igelitovém pytlíku, leda v papírovém, protože v igelitu zvlhnou a jsou takové gumové, špatně se krájí a také nasají zbytečně mnoho tuku. Takže úplně nejlepší je nakrájet na kostičky, dát do misky a klidně ještě nechat oschnout. Pak jsou křupavé a nejsou mastné. Ale přiznám se, že dnešní kvalitu rohlíků neznám, krutonky už nedělám a rohlíky nejím. Tohle jsou ale osvědčené zkušenosti z dřívějška. ;)

kami123
hodnocení

1x

Podle libosti.

Já nejdříve podélně. Je to rychlejší.

Jednodušší je použít toustový chléb.

hodnocení

1x

Já na kolečka. Podélně je to asi rychlejší, ale méně šikovné.

hodnocení

1x
Nemám rád krutonky usušené, které se během pár sekund v polévce rozmočí a jsou... No fuj!
Manželka je na chvilku opéká na suché pánvičce. Také nic moc.
Já mám nejradši chlebové, nakrájené na drobné kostičky a osmahnuté do zlatova na oleji, ještě lépe na sádle. Ty se třeba i v česnečce jen tak nerozmočí a křupají i při konzumaci poslední lžíce polévky. Mňam!
Krájím po délce a pak křížem...
kami123

Proti rozmáčení právě pomáhá dostatek toho tuku, se kterým by se nemělo moc šetřit a správné osmahnutí.

Je to samozřejmě pak i o dost chutnější.

A i přesto, že jsou udělány ideálně, tak mám misku s krutony vždy zvlášť a přihazuju dle potřeby pár sekund před nabráním polévky.

K některým pokrmům jsou krutony z rohlíku lepší než z chleba, ale je to hodně i o osobní chuti.

U salátů jsou ale příliš tvrdé krutony nedobré a je lepší je dělat drobněší.

hodnocení

0x

Krájení rohlíků na kostičky je totéž, jako krájení mrkve, brambor, petržele do bramboračky, plátků masa na guláš atd. . Kdybych nakrájela na kolečka a pak na kostičky, celé dopoledne bych nic jiného nedělala. Nakrájím podélně a pak napříč a neřeším. Škoda času na tak banální záležitost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]