Nejste přihlášen/a.
Nejdůležitější je to, že rohlíky musí být z předešlého dne, teda už trochu zaschlé. Ne čerstvé a neuchovávat v žádném igelitovém pytlíku, leda v papírovém, protože v igelitu zvlhnou a jsou takové gumové, špatně se krájí a také nasají zbytečně mnoho tuku. Takže úplně nejlepší je nakrájet na kostičky, dát do misky a klidně ještě nechat oschnout. Pak jsou křupavé a nejsou mastné. Ale přiznám se, že dnešní kvalitu rohlíků neznám, krutonky už nedělám a rohlíky nejím. Tohle jsou ale osvědčené zkušenosti z dřívějška.
Proti rozmáčení právě pomáhá dostatek toho tuku, se kterým by se nemělo moc šetřit a správné osmahnutí.
Je to samozřejmě pak i o dost chutnější.
A i přesto, že jsou udělány ideálně, tak mám misku s krutony vždy zvlášť a přihazuju dle potřeby pár sekund před nabráním polévky.
K některým pokrmům jsou krutony z rohlíku lepší než z chleba, ale je to hodně i o osobní chuti.
U salátů jsou ale příliš tvrdé krutony nedobré a je lepší je dělat drobněší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.