Nejste přihlášen/a.
Ahoj holky ja bych se chtela zeptat na dost choulostivou vec.
Je mi 18 a memu partnerovy 28 je to velky vekovy rozdil, a jsme spolu uz rok a dva mnesice, Na zacatku to vsechno bylo vsechno krasne jenomze za posledni 4 mnesice se toho hodne udalo. Muj pritel se mnou prestal spavat cca 3 mnesice jsme spolu nespali a nijak spolu nechodily na verejnost nebo se nekam najist a nebo nedelaly spolecne aktivity ktere jsme bezne denne delavaly. Za posledni doby jedine co udela jakmile se probudi je to ze jse na pocitac a cely den az do rana hraje hry, spavat chodim sama, uklizim, varim,perim a zehlim a chodim nakoupit. Nemuzu rict ze mame finance problemy prave naopak, ale problem je v tom ze on od zivota ceka vic. Nemuzu rict ze jsem se za ten rok zmenila prave naopak zacala jsem posilovat a cvicit takze jsem ve forme a oblekam se moderne jako kazda 18 leta holka a dost se o sebe staram no bohuzel nevim co delat, pokazde se vecer nacancam abych se mu libila a pritahovala ho no bud mne zkritizuje nebo odstrci ze ho mam nechat ze chce hrat, nekolikkrat sem si vsimla kdyz jsme nekam jely tak se kouka i prede mnou na ostatni holky, co6 musim uznat je neprijemne kdyz je vedle nej osoba co ho nadevse miluje a stara se o sebe a neni tlusta ze bych se mu nemnela duvod libit. Nevic co mam delat neustale je za pocitacem a nechce se mnou spat, nebo kouka po holkach.
Prosim dejte mi nejakou radu co s itim takhle to uz dal nejde a opoustet ho opravdu nechci, pred nedavnem sme spolu koupily krasnej domek v Nemecku a mame oba dobrou praci on z domu a ja do ni chodim a nevim co dal nebo co za tim muze byt ze je takovej. Budu rada za kazdou radu dekuju!
Zdravím. Je Vám 18 let a ve vztahu se trápíte. Proč se necháte přítelem odstrkovat? Proč mu poskytujete plný domácí servis když o Vás přestal stát? Rok není zase taková doba a když vám to neklape již nyní, nebude to lepší. Možná přechozený vztah, který se nikam neposouvá. Promluvte si o tom spolu, o svých plánech, prioritách. Necháte se ponižovat? On si k Vám dovolí jen to, co mu sama dovolujete. Zbytečně se trápíte ve vztahu, který již žádným vztahem není a zbytečně ztrácíte čas s někým, kdo o Vás nestojí. A zatím byste mohla být třeba šťastná s někým jiným. Popřemýšlejte, jestli je toto ten pravý partner pro Vás a vhodný budoucí otec vašich dětí. Myslím, že si sama budete muset připustit, že tohle ve svém životě určitě nechcete mít.
Dum patri mne, je psany na mne a taky jsem ho platila. Na domek jsem vydelala z prace a nasetrila. Jelikoz uz 6 let ziju v nemecku a vytudovala jsem prava tak muj plat je vyssi nez plat meho pritele. Do domacnosti samozrejmne prispel i on hlavne do zarizovani takze nerikam ze ne, takze jen pro vyjasneni.
Pekny vecer/den.
Ako tu uz napisal iny diskuter, pribeh je bud troling (akych je tu v poslednej dobe snad 50% v tejto sekcii) alebo je tam plno chyb (no pomylit sa vo veku viac raz je dost tazke).
18 rocna ma vystudovane pravo, pracuje v Nemeceku a z toho kupila dom ... trolit treba vediet a vymysliet cely pribeh, poznacit si zakladne fakty na papier a nepomylit sa.
Inko, hraní je stejná závislost jako alkohol, drogy a ještě několik hrůz. Z takových závislostí obtížně ne/dostávají psychiatři, psychologové, po celé roky, speciálními metodami. Věřte, že neuděláte vůbec nic. (má zkušenost s alkoholiky). Moje rada je: hodně plačte. Až se dopláčete k rozhodnutí, že je třeba změnit sebe a ne jeho. Sebe v tom smyslu, že od něho odejdete-vypoklonkujete ho z bytu-utečete. A to tak, že hodně rychle a hodně daleko. Ztracený čas, zklamání, strach, ponížení, lítost, bezmoc, ztrátu sebevědomí (jakože za to mohu já), vám nikdo nepomůže zmírnit. Škoda času, škoda iluzí, škoda snů. UTÍKEJTE!
Trochu mne zaujalo, že on je celé dny na počítači, on nechodí do práce? Jestli se ti nepodaří zjistit, proč se tak změnil, bude lepší vztah ukončit.
Jak jsem spominala, domek je muj patri mne. Muj pritel nedostava plat na tolik vysoki aby si sam mohl dovolit domek. Dum jsem kupovala ja z vlastnich penez, samozrejmne on prispeel do zarizovany interieru. Jsme spolu stastny az na to ze neustale hraje a nechce se mnou spavat a dost mne to mrzi protoze je to vyznam lasky ale taky pro oba z nas uleva a chvile kdy zapomene clovek na vsechny ty strsy okolo, nechapu to.
jako většina tady vám poradím jen jedno. Odejděte. Můžete si zkusit s ním o tom promluvit, ale tím jen v nejlepším případě natáhnete agónii. Pokud už teď na začátku to nefunguje, tak časem bude jen hůř. Když v takovém vztahu zůstanete, tak budete jen za služku a roky nejlepší části života nevratně utečou. S postupem času si budete vyčítat proč jste to neudělala hned na začátku. Klidně mu ještě ale dejte šanci a promluvte si s ním. Musí se ale viditelně snažit změnit a dlouhodobě.. jinak o tom ani nepřemýšlejte a co nejrychleji proveďte změnu.
Všichni vám tady radí dobře, opravdu si s ním neničte život, budte ráda, že spolu nemáte děti. Odejděte od něho, nebo ho vypakujte, my nevíme, čí je byt, ve kterém spolu žijete. Ale vy spolu vůbec nežijete, jste jen spolubydlící, bez něho vám bude líp.
Zdravím. Napadá mě ještě jeden důvod. Váš partner si přes den, kdy vy jste v práci, žije svůj život, o kterém vy nic nevíte. A možná si "něco chytil", tak má od doktora zakázaný pohl. styk. Jste mladá, život máte před sebou, a chování, jakého se vám doma dostává, nemáte zapotřebí. Najděte si lepšího partnera. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.