Nejste přihlášen/a.
Je mi 17 a dostala jsem svoje 2. měsíčky. Ty první jsem dostala rok a půl zpět a pak nic. Až do dneška.
Tak hrozně jsem se tohohle dne bála. Jsem z toho úplně na dně. Proč mi přijde, že všechny dívky mají z příchodu ms radost? To se těší na to, jak z nich bude čtvrt měsíce téct krev? Já jsem z toho úplně vedle. Přijde mi to strašný a nejradši bych je neměla. Já vím že je to špatný, ale proboha co mám dělat?
Utěšuju se tím, že třeba zase odejdou a vrátí se až zase někdy za rok. Jednou za rok bych to zvládla. Ale každý měsíc? To je snad zlej sen. Vůbec to nedokážu vstřebat. Prosím o radu, jak se s tím smířit? Zvyknu si? Nebo budu takhle znechucená až do přechodu? Navím mě trochu bolí břicho, mám blbou náladu a celkově jsem unavená. A když si představím tohle peklo 12x za rok?
Jo, a taky se hrozně bojím dvou věcí - 1) že si někdo všimne mé vložky v kalhotech; 2) že proteču.
Děkuji za případné odpovědi na můj srdceryvný výlev, ale jsem fakt zoufalá.
V 17 dostat skoro poprvé měsíčky není zas tak úplně běžné.
Spíš tak mezi 13-15 lety. A hlavně to, že jsi je již jednou dosala a pak rok a půl pauza. Pokud by se to opakovalo,tak by to bylo potřeba řešit s gynekologem. A problémy, které popisuješ jsou pro ženy běžné a nic s nimi nenaděláš. Prostě si tělo i Ty zvykneš.
Z tvé otázky jsem hodně smutná. Musíš být strašně opuštěmá dívka, sirotek. Takové problémy s dcerami řeší maminky. A dnešní maminky jsou už vzdělané a vědí docela přesně co a proč se tak děje. Pověz, ty fakt jsi sirotek nebo máš tak šílenou maminku, že to s ní nemůžeš probrat a nechat si poradit. Navíc tvoje maminka určitě menzes stále má, tak naprosto přesně ví, co se děje. Je to nejbližší člověk, který ti s láskou pomůže a poradí a nebudeš muset poslouchat a číst plky cizích mužských.
Berte to tak, že bez toho byste jednou nemohla mít děti. K ženské to zkrátka patří. Děvčata si s prvním příchodem ms asi přijdou pak dospělejší..Psychicky se s tím časem srovnáte, hormony zkrátka pracují...Nemusíte se omezit jen na vložku. Jsou tampony, kalíšek..Třeba až vyzkoušíte jinou možnost, bude Vám to pohodlnější a psychicky se Vám také uleví.
Každá žena je má, každá si tím musí projít. To je prostě život. Biologické procesy se nedají ošálit.
Ve svém věku byste měla už býti na toto připravena, mnohé dívky menstruují od 10-11 let /též podle váhy/.
Používají se nejen vložky, ale i tampóny a nyní nově menstruační kalhotky.
V době menses můžete nosit sukni.
S vložkou se nedivím, že trpíš. Už je to mnoho let, neb od 14 let jedu na tampónech, ale úplně přesně si pamatuju ten nepříjemný pocit s vložkou, kdy sedím ve školní lavici, cítím jak ze mě teče krev, vpíjí se do vložky a já celý den celý týden chodím s kusem mokrého hadru mezi nohama. Jistě dnes jsou vložky pohodlnější, než tehdá Lydie. Takže najdi si takovou hygienickou pomůcku, která tě nebude omezovat. Tampóny, kalíšek, houbičku, menstruační kalhotky. Každé vyhovuje něco jiného. Mně s tampóny moje menstruace neomezuje v ničem. Na bolest jsou prášky, na blbou náladu pohyb a v nejhorším lze mít tělísko či brát hormonální antikoncepci a nemenstruovat.
Jakých čtvrt měsíce krev?! Je to 3-5 dní. A třeba některé atletky mají v těchto dnech lepší časy. Divím se mamince, že s Tebou nešla na gynekologii před 3 lety, když přestalo, co už začalo. A taky, že Tě neuklidnila a nevysvětlila Ti podstatu menses, že pak musíš psát někam na poradnu své ujeté doměnky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.