Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ubrus prezehlit?

Od: aja1946® odpovědí: 3 změna:
Koupila jsem ubrus s nespinivou upravou snad se take rika teflonovy. I po prepreani jsou na. Em videt sklady. Smi se prezehlit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nikdy jsem takový neměla, ale vyžehlila bysem ho přes nějakou látku, přes plátno, bavlněný ručník a pod. Zásadně všechny ubrusy peru bez odstřeďování, věsím i s vodou nad vanu. Ale i bez ždímání se vám mohl při praní polámat.

hodnocení

2x
Ubrusy z teflonu nesušte v sušičce, vždy pouze volně rozvěste. Ruční žehlení obnovuje teflonovou vrstvu na ubruse a je tedy prospěšné, teplota žehlení je na max. 150°C. Teflonové ubrusy nemandlujte ve válcových mandlech, poškozují tvar ubrusu.

minsk
hodnocení

2x

Žehlení se smí.

Mám 4 kousky už asi 20 - 40 let. Mám ale jednobarevné bez potisku

Ani když byly nové nijak jsem odvalování tekutin neviděla, ubrus šel do pračky /byly děti/. Zacházím s nimi zcela běžně, ždímám na 900 otáček a ubrus je pomačkaný, takže žehlit musím. Vyperu na 60 C i více a normálně napařovací žehličkou přejedu přímo látku, co to dá, aby se nechytala látka.

Takže se k nim po těch letech nijak šetrně nechovám. Když se objeví mastný flíček, tak pokapu jarem, nebo požmoulám mýdlem.

Věc se má tak, že jsem ze začátku postupovala opatrně od nižších teplot do vyšších. Je pravda, že dřívější fleky, které jsem nevychytala postupně častějším praním zmizely, jsou asi nyní lepší prášky. Barevnost - barvy jsou stále zářivé, nic nevybledlo. S potiskem zkušenosti nemám.

Vy máte novější úpravu a výrobu, tedy buďte opatrnější, nenasaďte brutální péči hned na začátku, jakou používám já.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]