Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je vhodné lego 6+ i pro mladší děti?

Od: petko odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
chtěli bychom koupit Lego 60292 Centrum města.
lego.heureka.cz/...
Myslíte, že bude vhodné i pro 4 leté dítě (kluka) ikdyž tam píší věk od 6 let? Chlapec je totiž dost zručný.
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

3x

Pokud je kluk šikovný, tak klidně, takové děti už kostky do pusy nestrkají. Druhá věc je, že by se dětem mělo kupovat Lego od nejjednoduššího po složitější. Zaprvé díky tomu pochopí celý ten systém a pak budou umět improvizovat a stavět si vlastní projekty z Lega a zadruhé za pár let už jim takhle nebude stačit ani superlego. Tohle, co jste ukázal není moc složité, ale je tam dost miniprvků (pizza, světla atd.), to se mu ještě dobře dělat nebude. Já bych mu vybrala (tedy dělala jsem to tak, mám doma Legoexperta, který i připravoval expozice pro výstavy) nějakou větší krabici základních, z toho bude moci stavět podle svých nápadů.

petko
hodnocení

Dobrý den, děkuji za váš názor.
Teď váhám jestli to
Lego 60292 Centrum města kupovat.
Díval jsem se na ty Legoexperty, ale cenově jsou zase trošku jinde.
tabletka*

To si nerozumíme, já myslela syna experta na Lego:)

Osobně jsem čtyřletému pořídila sadu základních kostiček a snad dvě desky jako podložky, pro radost nějaké autíčko a myslím pár stromečků. Postupně jsme přikupovali další věci a on rozvíjel své schopnosti. Teď je dospělý, má lego architekta (celé bílé a skuteční architekti ho používají pro své modely) a vloni nám udělal parádní betlém. Lego je skvělá hračka a pomůcka, dítě rozvíjí svou prostorovou představivost, manuální zručnost, paměť, fantazii. Proto jsem zastánce postupného dokupování universálních sad. Tuhle postaví a basta.

asd1
hodnocení

2x

Pokud to nežere tak klidně.. Ale lepší jsou podle mě spíš jednoduchý věci, auta lodě bagry domky.. A "silnici" nakreslenou na koberci aby s tim měl kde jezdit..

A radši než moderní píííp mám klasický kostky, skládačky ze dřeva kde může uplatnit fantazii, něco i lepit, natírat apod. Pokud je šikovný tak letadýlka atd.

A super je Merkur, na prachy vychází nejlíp vzít velkou sadu z bazaru...

petko
hodnocení

Merkur je fakt super, koupili jsme, děkuji.
Ak zvládne Merkur, tak pozor, aby to vybraté lego nebolo pod jeho úroveň. :)
runner*

Merkur byla stavebnice meho detstvi. Tak jsem ji s ocekavanim poridil synovi, uz nevim asi v jeho 7mi letech. Tenkrat ho to nechytlo, rikal jsem si ze je asi jeste brzo. Jenze ono ho to nechytlo ani v 10ti, nezajem. Zato lego jede stale, je to u nas nejtrvanlivejsi hracka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]