Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porod- dávali jste si epidural?

Od: niky odpovědí: 11 změna:
Dobry den, dávali jste si při porodu epidural? Jsem četla ze to má i vedlejší účinky a úplně se mi nechce, aby mi dával někdo do zad injekci. Ale zase když to pomůže při bolesti, nevím co je lepší jestli pretrpet bolest nebo si dat epidural a mít zase nějaké vedlejší účinky, pro co jste se rozhodli vy?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Dobrý den. Dřív nám nikdo nic takového nenabízel, rodily jsme bez toho. Pokud dnes ta možnost je, jak ženě ulevit, proč toho nevyužít? O vedlejších účincích jsem nikdy neslyšela..

tabletka*

Když si vzpomenu na ty dva dny silných křečí, tak bych brala epidurál všema deseti.

hodnocení

6x

Za mých porodů nic takového nebylo. V roce 1977 jsem rodila naše první dítě a nešlo to. Nechali mě být, bolesti byly ohromné. Nakonec se po mnoha hodinách zadařilo a narodila se dcerka - 4,30 kg.*houpy*

Sice jsem zažila mnoho bolesti, ale když pak drží člověk v náručí své zdravé dítě, na všechno časem zapomene.

Za 2 roky následoval synek, ten měl 4,05 kg. Jenže cesta už byla prometená a tak to všechno šlo snáz. Jaga.

hodnocení

1x

Jde o napíchnutí páteřního kanálu a to se vždy může zkomplikovat. Všechny ženské porodili i bez toho, tak myslím, že se to dá přežít. Asi ode mě nebude hezké to říci, ale myslím, že dnešní ,,maminky" jsou trochu rozmazlené.

tabletka*

A celá tisíciletí si lidé trhali zuby bez umrtvení, tak jsou dneska lidi asi taky nějak rozmazlení.

tabletka*
hodnocení

0x

Jaké vedlejší účinky?

Nejčastějším vedlejším účinkem bývá bolest hlavy, která se objevuje v jednom ze 200 případů. Další možné vedlejší účinky zahrnují nevolnost, zvracení, svědění nebo třesavku, tyto možné průvodní jevy však postupně vymizí po odeznění účinku anestetika.

Epidurál může také omezit vaši schopnost ovládat svaly pánevního dna, což v konečném důsledku může znamenat prodloužení druhé doby porodní a vyšší riziko natržení. Je zde také o něco vyšší pravděpodobnost, že lékař bude muset použít kleště nebo provést nástřih hráze.

Zdroj: nivea.cz/...

tabletka*

Nivea, jo? Tak když už, tak už wikiskripta.eu/...

09.11.21 12:07

No a co?

witch*
hodnocení

0x
Epidural mi nabídli při druhém porodu. Když přišla doktorka do dveří až v dobu kdy už jsem měla kontrakce po minutě za celých 3,5 hodiny a viděla, jak si ještě zívla, tak jsem ji s epiduralem poslala do míst, kde slunce nesvítí. Zvlášť, když mi fakt necitlivě mačkala bok (nejsem žádný pápěří) a řekla: "Teď se nesmíte hýbat." V kontrakcích po minutě a zkracovaly se. Hlavně, že si chrupkala, když mi epidural aplikovat ještě mohla.
Poté, co jsem ji fakt nevybíravě vykázala, přišel doktor, napíchl oxytocin a za chvilku byla dcera na světě. To mě ještě šily tupou jehlou a tvrdily, že mě to nemůže bolet - důry.
První porod s ničím žádný problém a jiná nemocnice. Takže pokud by někdo jen na sekundu přemýšlel, že chyba byla ve mně, tak fakt né. :)

floro*
hodnocení

0x
Zajděte si najít informace třeba na fb, tam je skupin o porodech mnoho. Můžete pročítat příběhy maminek, ale i PA. Doporučuji skupinu "Recenze porodníc", každá má jiné zkušenosti. Obecně ale jakákoliv mediace s zásahy do průběhu porodu (hlavně o jeho urychlovani) vedou většinou do pekel. Ale záleží, jestli chcete tzv. medicínsky vedený porod, nebo spíš samovolný.
Je dobře si první dobu porodní co nejvíce "užít" doma a nikam nespěchat při prvním stouhnutí, ve vaně, ve sprše, jak vám to bude příjemné. Pak nebudete trpět v nemocničním pokoji, klidně i s jinou maminkou.
Ženské tělo je na porod připravené, dokáže mysl otupit množstvím porodních hormonů, ale nesmí se příliš do tohoto rauše z vnější zasahovat.
Zrovna epidural jen znecitlivi spodní část těla, prestavate cítit kontrakce a je to krůček k další medikaci a zásahům.
Takže přeji klidnou mysl a hodně štěstí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]