Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hranolky do trouby a fritézy rozdíl

Od: tm odpovědí: 4 změna:
Úplně hloupý dotaz - jaký je rozdíl mezi hranolky do trouby a do fritézy? Ty do trouby jsou v oleji, do fritézy nikoliv?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

makk
hodnocení

1x

Ty do trouby jsou předsmažené (už v sobě mají olej), ty do friťáku jen mírně předvařené, aby se brambory zmrazením neznehodnotily.

 

kami123
hodnocení

1x

Hranolky z brambor se zhruba dělají takto:

1/ oškrábání

2/ nakrájení

3/ vaření

4/ schladnutí

5/ fritování při nízké teplotě

6/ zmražení, případně schlazení (technologicky nutné pro snížení vlhkosti, tedy takto dělat i domácí)

7/ fritování při vysoké teplotě

Není tedy možné, aby koupené hranolky byly zamražené syrové.

 

hodnocení

0x

Hranolky do fritézy jsou jen nakrájené a zmrazené brambory.

Hranolky do trouby jsou navíc postříkané tenkou vrstvou oleje aby se dokázaly udělat v troubě, nebo horkovzdušné fritéze. Používá se k tomu olejová mlha. A fakt nejsou předsmažené :)) Pokud je položíte vedle sebe v syrové podobě, tak rozdíl nepoznáte.

Syrové brambory při nízké teplotě zesládnou. Kdybyste syrové hranolky zamrazil, mohl byste s nimi sladit kafe. A byly by hodně odporné.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]