Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničí se vlastnosti vlny při praní na 60 stupnů?

Od: boban® odpovědí: 6 změna:

Mám vlněné ponožky, nebyly drahé, peru je s pracovním oblečením na 60 stupňů. Zničí se tím jejich vlastnosti, poškodí to jednotlivá vlákna, zmenší se schopnost izolovat-hřát?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pravá vlna se pere ve vlažné vodě nejlépe v měkké, dešťové a v té samé teplotě máchat. Při šedesáti si myslím, že se srazí a budou z toho dětské ponožky. Možná i splstnatí, nikdy jsem takto s pravou vlnou nezacházela, šedesát je na vlnu určitě moc.

hodnocení

1x

Podařilo se mi to před pár týdny. Omylem jsem vlněné ponožky vyprala na 60 stupňů. Srazily se, na nohu je natáhnu jen obtížně, ale hřejí :).

hodnocení

1x

Kdyby byly opravdu 100% vlněné, tak byste je tako vypral jenom jednou. Srazily by se. Ani ne tak tou teplotou, ale tím, že do pračky se hned po vyprání napouští studená voda na máchání a to je šok, který vlněné oblečení nesnese. Ten prudký přechod z horkého prostředí, do studeného. Proto se vlněné oblečení má prát spíše v ruce a používat na máchání první vodu teplou a postupně může už být studenější. Takže Vaše ponožky budou asi ze směsi s nějakým jiným umělým vláknem a proto se Vám nesrazily.

hodnocení

0x
Srazi se to a muze zplstnatet.

hodnocení

0x

Stalo se mi *smich* ze svetru dámské velikosti byl svetr dětský a navíc byl jak prkno *smich* ani vypárat by to nešlo *smich*

Jako holka jsem měla tzv. mohérový svetr. Byl chundelatý a krásně hřál. Pak jsem se vdala a když byly dceři čtyři roky, omylem jsem tento roky opečovávaný svetr vyprala na 40. No a hned byl holce akorát. Obrátila jsem ho narub, naštepovala na něj kapsy a nášivky na lokty, všila silný zip a sloužil dál, stále byl hodně teplý.:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]