Nejste přihlášen/a.
Mám vlněné ponožky, nebyly drahé, peru je s pracovním oblečením na 60 stupňů. Zničí se tím jejich vlastnosti, poškodí to jednotlivá vlákna, zmenší se schopnost izolovat-hřát?
Pravá vlna se pere ve vlažné vodě nejlépe v měkké, dešťové a v té samé teplotě máchat. Při šedesáti si myslím, že se srazí a budou z toho dětské ponožky. Možná i splstnatí, nikdy jsem takto s pravou vlnou nezacházela, šedesát je na vlnu určitě moc.
Kdyby byly opravdu 100% vlněné, tak byste je tako vypral jenom jednou. Srazily by se. Ani ne tak tou teplotou, ale tím, že do pračky se hned po vyprání napouští studená voda na máchání a to je šok, který vlněné oblečení nesnese. Ten prudký přechod z horkého prostředí, do studeného. Proto se vlněné oblečení má prát spíše v ruce a používat na máchání první vodu teplou a postupně může už být studenější. Takže Vaše ponožky budou asi ze směsi s nějakým jiným umělým vláknem a proto se Vám nesrazily.
Stalo se mi ze svetru dámské velikosti byl svetr dětský a navíc byl jak prkno
ani vypárat by to nešlo
Jako holka jsem měla tzv. mohérový svetr. Byl chundelatý a krásně hřál. Pak jsem se vdala a když byly dceři čtyři roky, omylem jsem tento roky opečovávaný svetr vyprala na 40. No a hned byl holce akorát. Obrátila jsem ho narub, naštepovala na něj kapsy a nášivky na lokty, všila silný zip a sloužil dál, stále byl hodně teplý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.