Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je zálivka dobrá A jak dlouho péct maso

Od: eliskaeliska odpovědí: 16 změna:
Může takhle vypadat zálivka je tam kečup olej, sojová omáčka, paliva paprika, sladká paprika a pepř. Chuťově to je jako pálivější kečup s chutí sójový omáčky, když to naleju na maso nepokazím to? Dělám poprvé tak se bojim. Maso mám vepřovou pečeni už na plátky.
Případně poradili byste jak dlouho to pect? Když jsou někde recepty tak je tam doměkka ale není přibližný čas pečení napsaný. Díky kuchařky
PS: obdivuji vás

Je zálivka dobrá A jak dlouho péct maso

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Myslím si, že tato hutná zálivka se bude při pečení připalovat, pečte normálně se solí a kořením, podlévejte a tohle tam kydněte až k posledu. Že je to upečené poznáte tím, že do toho píchnete a bude to měkké. Každé maso potřebuje jinou dobu pečení.

hodnocení

2x

Nevím, co máte na mysli pod slovem "zálivka." Co budete zalévat? Já používám zálivku třenba na salát.

Maso peču buď samotné - pak trochu sádla, cibulku, česnek, kmín, sůl. Nebo maso "marinované" a to se dá použít zhruba to, čemu říkáte "zálivka."

Dělám tak třeba vepřová či kančí žebírka. Připravím si marinádu, žebra jí dobře potřu, nechám 2 dny v lednici a peču. Protože marináda je spíš tužší, aby se to nepálilo, podlévám občas opatrně menším množstvím horké vody. Marináda: raj. protlak, olej, hořčice, worčestr, sojovka, sůl, kmín, cukr, česnek.

Dá se marinovat i ostatní maso. Ale ty plátky se mi moc nelíbí, je to tenká vrstva, budou vysušené. Spíš to chtělo marinovat celý kus masa a krájet až po upečení, když to bude pěkně šťavnaté.

Pokud jste použila ke svým pokusům pěkné vepřové karé, /tedy pečeni/, je to škoda. Sice se to nechá sníst, ale bude to asi takový výsledek, jako byste pekla starou gumovou holínku.*blee*

Nezlobte se na mě, ale je to tak. Příště už budete vědět. Vždyť chybami se člověk učí. Jaga.

max*
Soja neni vubec nase lokalni surovina, worchestr taky netreba.
V jednuduchosti je sila.
fresh.iprima.cz/...
Nez kecup, radeji cerstva rajcata z farmy nebo tedy z konzervy.
Nakrajene maso bych podlil uz jen cernym pivem se soli, osmahnutou cibuli, peprem a cesnekem. To rajskou pridal az na talir.
Na fotce to UHO vypada desne, no mozna to zachranila rychla pizza domu.
kami123

A ty si myslíš, že umíš vařit, že?

max*
Pokud myslis me, taK mam radeji svoji smetanovou omacku s kambozskym peprem a medem. Jeste teda pridavam kapari. Mno. Tady to UHO uz stejne nezachranime, no.
kami123

Ano myslím tebe.

Tvé navážky nechápu. Něko tu dá recept na pečenýho krocana a ty to zkritizuješ, s tím že palačinky s marmeládou jsou lepší. Přesně takto mi to připadá. Co je uho asi nevíš.

Pochybuji, že kambožský pepř je lokální surovina. Proč jej používáš?

max*
Osobne jsem dopurucil jednoduchy recept na rajskou od Oliviera. Co jsi doporucil Ty krom kritiky a otazky zda umim varit?
Btw pepr je zde pouzivana surovina od doby Rimanu a do omacky zajiste patri.
Rozhodne nebudu radit znovu varit kecup, ten uz je jednou vareny sam o sobe.
Dej tedy k dobru svuj recept, at se pobavime.
kami123

Moje doporučení je v jiné odpovědi. Ale to bys tu nesměl odpovídat jen na základě obrázků.

Ano rovnou jsi mohl dát i recept na palačinky od Olivera.

To že tě kritizuji ti vadí? Tak to se ti omlouvám, ale byl to můj záměr.

Právo kritizovat máš jen ty? Proč si to myslíš?

I na základě pár vět od tebe poznám, že vařit neumíš a nechápeš o čem kuchyně je. Podle tvé arogance ale usuzuji, že si to o sobě myslíš.

Odkdypak že je tu používán kambožský pepř? Od doby římanů?

V to případě je tu sójovka používaná od dynastie Ming.

max*
Eeeliska se ptala na dobu vareni a ze to v receptech neni, proto jsem ji jeden jednoduchy doporucil.
Samozrejme, ze Rimane obchodovali spise s peprem z Indie, ale jen pro tvoji predstavu jsem uvedl neco jine, rozhodne pouzivam spickove produkty a neladim to sojou a jinymi polotovary.
Vareni je kompletni veda, zrovna mam nalozeno 42 kilo zeli ve dvou skopcich, tedy ten jeden je vetsi mix zeleniny, nejen zeli a cibule.
Delame domaci uzene, grilovani krut, rostovani masa(nejvic jim chutnal muj teleci Hunger steak, ty Stejku), domaci sekanou, karbenatky, varime nyni kazdy den. Jeste umim teda burcak a medovinu z vlastniho medu.
Moje spicka jsou zmrzliny s medem, nekdy s alkoholem.
Ale joo, klidne uznam, ze je nekdo lepsi,
Ty budes ale spis provokater.
kami123

Tedy pepř z Indie je lokální?

Proti poskytnutí nějakého receptu nic nemám, nejde mi stejně odkaz otevřít (problém s připojením), tak se vyjadřuji jen k tvému komentu. A tvé kritice odpovědi, receptu a výtvoru autorky .

Klidně si jez denně zelí, karbanátky a podobné české záležitosti. Ale nekritizuj něco, čemu nerozumíš. Na cizích recepturách a surovinách není nic špatného. To by ti potvrdil i Oliver. Lokálnost se prosazuje u čerstvých surovin.

Píše se to hanger, ty Hungere. I pokud je z Maďarska je to jinak.

max*
Proste mas nejaky problem(asi ta spatna matrace).
Prave, ze jsi te Olivieruv recept necetl, mozna by jsi pak pochopil, ze v jednoduchosti je sila.
Taky nevim, co mas proti lokalni strave jako sekana, karbenatek, knedliky se skvarkama nebo dynovou polevku, ze 3-4 indegrienci.
Akorat jsem zalozil testo na pizzu, rozhodne tedy nejim jen ceska jidla.
Pri mych cestach ve vice nez 30 zemich, jsem zajiste ochutnal mnohe, vcetne smazenych cvrcku, stira, hada, krokodyla, pstrosa, klokana a kachniho zarodku.
Se min tozciluj, treba nebudes tak agresivni.
Hanger byl z Uruguaye.
kami123

Ještě jednou ti opakuju, že se nevyjadřuju k receptu, ale k tvé nesmyslné kritice:

1) neschvalování užívání sojovky/vorčestru jelikož nejsou lokální

2) nahrazování jedné ingredience v receptu za zcela jinou. Kečup a rajčata jsou dvě různé věci.

3) nazývání produktu tazatelky uhem, ačkoliv je červený a recept vychází z relativně běžného základu na různé "barbekjů" omáčky

Tím, že kritizuješ užívání lokálních ingrediencí a následně machruješ cizokrajným pepřem se podle mne akorát shazuješ.

Stejně tak i tím Stejkem, Hungerem a matracemi.

Proti tomu, že je v jednoduchosti síla, nic nemám. Ale nebudu kvůli tomu místo všech receptů doporučovat chléb z máslem.

kami123
hodnocení

1x

Pokud je omáčka dobrá nyní, bude dobrá i s masem.

Sladkou papriku bych tam osobně nedával, leda uzenou, případně i římský kmín, máš li ráda bárbekjů, ale ničemu to nevadí. Dá se tam přidat česnek, zázvor, cibuli, trošku kůry z citrusu... Pepř!

Vepřová pečeně na platky bude moc suchá. Dělal bych ji jako stejk a k tomu tu omáčku.

Když trváš na pečení, tak do pekáče s tou omáčkou dej maso. a dolij vodou aby zůstalo téměř celé ponořené a na to lžíci sádla nebo másla

Jinak stačí necelých půl hodiny na 160-170, pak přepnout na cca 10m na gril, aby se zvrchu opeklo. To že je hotové se dá i leckdy poznat podle vůně. Zbytek šťávy pak vyvařit aby měla konzistenci řídké omáčky a po vypnutí zamíchat ještě kousek studeného másla.

Ta rada se slaninou od kolegy také není špatná.

hodnocení

0x

Vepř. pečeně, to jsou kotlety a tohle maso bývá suché. Přidejte trochu slaniny , obalte v marinádě masíčko, podlijte vodou a 50 minut by mohlo stačit. Nebo přidejte trochu žampionů. *zdravi*

hodnocení

0x

Buď pečete maso, nebo děláte nějaký spešl recept, spíše jako minutku. Ale klasika se podlévá pouze vodou. Sůl, kmín. Já mám ráda nasekanou cibuli a česnek, kousek sádla.

farm
hodnocení

0x

Je to takový cizokrajnější recept, třeba Španělé dávají rajčata do všeho ( toprecepty.cz/... Dbejte, aby to bylo jen navrchu.

Nebo další nezvyk Francie bujabéza: bujabéza = spojení provensálské polévky, jejíž základem je česnek, cibule, rajčata, olivový olej, fenykl, šafrán, tymián, bobkový list a troška pomerančové kůry, a různých druhů ryb.Mořskou rybou, která se ve Francii do polévky přidává je ropušnice. Vynikající je také mořský úhoř, štítník (mořský kohout), nebo krabí maso.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]