Nejste přihlášen/a.
Pravý Popradský buchtový štrůdl pro synka od maminky - kolega "dal do placu"
Těsto běžné s polohrubou a hladkou m., práškem do pečiva, Herou, cukrem, citronovou kůrou/šťávou, jedním vajíčkem... = dolní (a horní) vyválená placka na povoskovaný plech.
Meziplacková náplň - sype se v tomto pořadí:
strouhanka
mleté vlašské ořechy, čím víc tím líp
nastrouhaná jablka, čím víc tím líp, čím kyselejší tím lepší
skořice
vanilkový cukr
mleté vlašské ořechy, čím víc tím líp
A druhá vyválená placka navrch, slepit okraje, PROPÍCHAT vidličkou
Peče se asi 30-45 minut, podle tloušťky, zkoumat sirkou lepivost těsta. PoVrch vynikajícího moučníku před podáváním pocukrovat.
Koukám že se recept - až na máslo/250g Hery - silně podobá pochoutce panasvačinky .
Před časem jsem sem psala recept, kterej jsem zkoušela, když jsem narychlo potřebovala moučník a doma jsem neměla ani vejce ani mlíko.
Mouka, cukr, prdopeč, olej / nebo ztuženej tuk na pečení /+ já přidala skořicovej cukr. Do toho jsem dala brusinky v rumu, ořechy a švestky / v původním receptu byla jablka / . Vše smíchat, dát na plech a upéct. Buchta za pár kaček a moc mňam.
Dělám buchtu s jablky, kam se nedává vůbec žádný tuk /ani olej, ani máslo/. Je vláčná a moc dobrá.
4 celá vejce, 37 dkg moučkového cukru /dávám míň, asi 30 dkg/, 45 dkg polohrubé mouky, 45 dkg nahrubo strouhaných jablek,1 prášek do pečiva, 1 vanilk. cukr.
Vše dobře promíchat dohromady, pokud je těsto příliš husté, přidat podle potřeby trochu mléka. Nalít na vymazaný a vysypaný plech, zvolna péci. Vyklopit na tác, nechat vychladnout. Navrch je dobrá čokoládová poleva, ale nemusí být.
Stejně tak do těsta je možno přidat rozinky, sekané ořechy, nebo oboje. Ale taky to nemusí být, záleží na chuti každého. Jaga.
To já si dnes udělala z loupáků žemlovku s jablky. Jednoduchá a úžasná! Vymazala jsem remosku máslem. U telky si nakrájela jablka na plátky, v hlubokém talíři vidličkou rozšlehala vajíčko v mléce s 2 vanilovými cukry. V tom jsem máčela kolečka loupáků, trošku vyždímla a skládala na dno a trochu i do stěn. Pak jsem na to dala vrstvu jablek, skořici, rozinky a kousky vlašs. ořechů. Na to jsem naskládala stejnou vrstvu máčených loupáků /ale s mezerami pro páru/ a vrchní loupákovou vrstvu pokladla kousky másla. Za 40 min bylo upečeno dozlatova. Výborné i z vánočky!
Nebo bych si udělala kynuté těsto, z jakého jsem nedávno vytvořila ony 4 velké loupáky, rozválela a nakladla na něj nakrájená jablka, přidala opět rozinky a ořechy a pod posýpku z másla, cukru a mouky bych to ještě posypala trochou skořice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.