Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svatomartinska husa a dezert

Od: jilinka odpovědí: 17 změna:
Dobry den, pristi tyden budu jako kazdy rok pect husu-budeme mit takovou mensi rodinnou oslavu. Tento rok si ale vubec nevim rady, co pripravim jako dezert. Minule roky jsem delala treba strudl, na stul k zobani mix orisku a suseneho ovoce nebo medovnikove kulicky. Co napada vas?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

3x

Mě napadá, že bych si dal jen tu husu.

hodnocení

3x

Pro mne za husou nejlepší dezert je pivo

kami123

Chci změnit svou odpověď.

jilinka
hodnocení

Tak jako pro koho*smich* pro me je dobry obed dobry jen zakonceny dezertem!

makk
hodnocení

3x

Husa je o tom, že se tím člověk nacpe, takže pak pivo a lehnout na gauč. Doktoři to asi neschválí, ale jednou za rok...

hodnocení

2x

Mne napadá, že bych teda zůstala u toho štrůdlu. Na obojí je právě ta správná sezona. A po huse bych určitě nejedla nic takového, jako je třeba dort, nebo jiné krémové a přeslazené dezerty. A i ten štrůdl bych s největší pravděpodobností jedla až druhý den. ;)

jilinka
hodnocení

Tak myslím, že pokud si dáte 3 knedlíky, přiměřeně masa, tak na dezert v žaludku ještě místo zbyde :)

dasa*
hodnocení

2x
Chcete-li to mít stylové, tak svatomartinské rohlíčky s makovou náplní
jilinka
hodnocení

To zní opravdu dobře! Děkuji za nápad

liska5
hodnocení

1x

Já bych po tučné huse něco lehkého s ananasem, ten totiž funguje tukožroutsky. Pomáhá trávit tuky.

kami123

Podle mne spíš bílkoviny než tuky.

efia.cz/...

Ten enzym je i dobrý na marinování masa.

´Podobně i papaya.

liska5

Tady nejde ani o bromelain, kterého v konzumní části ananasu je málo. Ten se extrahuje vlastně z toho, co nejíme.

kami123

padegi
hodnocení

0x

Zdravím,

ve Francii jsou jako dezert oblíbené různé sýry, kdyby jste chtěla i slaný dezert. Jinak mě napadá roláda, ovoce v čokoládě, muffiny (jestli na ně máte formu), jestli ráda "kuličkujete," tak celkem oblíbené cukroví na Vánoce je domácí raffaelo, nebo podobné nepečené kuličky. Nebo můžete potrénovat na vánoční pečení a třeba perníčky...

hodnocení

0x

Dobrý den. Koláčky (makové, tvarohové, povidlové..) či ořechové rohlíčky. Ten štrůdl je jako moučník též dobrá volba.

hodnocení

0x

Hlavně nějaký lehoučký dezert. Spíše ovoce. Žádný těžký smetanový a krémový dorty. Se naperete husou a pak si dáte medovník nebo marcipánový dort? To jak si nelze.

Možná ovoce se zmrzlinou, ale ne smetanovou, ale z ledové tříště.

Dokázal bych si představit kopeček citronové, kopeček malinové apár kousků ovoce (kiwi, maliny, broskev, jahody, ananas).

Ale k huse je ideální pivo a dobrá nálada. Dezert je tak ke kafi a né k husám :-D

liska5

A to kafe ještě s časovým odstupem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]