Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nebo v čem rozemlit sůl?

Od: aja1946® odpovědí: 15 změna:
Mám 2 kg hodně hrubozrnne a soleni touto mi nevyhovuje

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Také mám doma hrubozrnnou a hůře využitelnou sůl. Nic nemelu, ale u sporáku mám dvě malé solničky. Když chci posolit maso, chleba, pomazánku..., sáhnu po jemné soli. Když vařím polévky a omáčky, solím tou hrubou. Občas peču slané tyčinky nebo bramborové vdolky. To se někdy hodí posypat solí či mákem. Pak si tu velmi hrubou sůl mírně zjemním tak, že ji dám do utěrky a párkrát to přejedu válečkem na nudle.

liska5
hodnocení

4x

Prodávají se i malé ruční mlýnky na sůl. Někde v něm sůl prodávají. Tím vrškem zakroutíte a máte posoleno...

nov
hodnocení

4x

Nadrtila bych ji v hmoždíři a příště koupila jemnozrnnou.

hodnocení

4x

Tady najdete řadu mlýnků za nejrůznější ceny. Je ovšem otázka, jestli se Vám to na 2 kg soli vyplatí kupovat. Já bych si za pár korun koupil sůl jemnější a tu hrubou si schoval na posyp chodníku.

tabletka*

Ta hrubá bývá tak drahá, že sypat s ní chodník se rovná mýt nádobí v šampaňském.

slon

Tabletko, kupovat si na 2 kg soli mlýnek za desítky až stovky korun ...? To mytí nádobí vyjde asi nastejno.

tabletka*

já mám mlejnek na sůl za stovku a kupuju hrubou pořád, namletá na jídlo je výborná. Ale to je každého věc, co s tím udělá.

hodnocení

1x

Měl jsem podobný problém s hrubozrnnou himalájskou solí růžovou. Nakonec jsem jí velmi hezky jemně rozemlel v ručním kafemlýnku. Bez nějakých následků na něm.

hodnocení

1x

Na posyp chodníku je jí jednak škoda a za druhé málo. Určitě máte doma obyčejný mixér, tu nádobu s noži, co bývá u skoro u všech kuchyňských robotů. Tak po částech tu sůl namelte v ní. Nebo jestli máte doma elektrický sekáček, tak to zkuste v něm. Myslím něco podobného, jako je tady, to už snad má dneska doma každý. Ale po troškách.

hodnocení

1x

Já si koupila himalájskou hrubozrnnou a pak jsem též zjistila, že je na houby. V Pepcu jsem narazila na mlýnek jen asi za 30 korun a mele obstojně.

max*
hodnocení

1x
Hrubou sul pouzivame na nalozeni masa na uzeni nebo do skopku se zelim.
Na zbytek pouzivani Vam staci mlynek.
Do mycky davam bazenovou sul a ocet, jeste jsem se neotravil a setrim obaly vcetne penez.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Jak píše @liska, doporučuji taky ruční mlýnek, ale ten 2v1 = z jedné strany pepř (celý), z druhé strany hrubozrnnou sůl. Používám při každém dosolování či připepření, vždycky dám na stůl, když přijde návštěva, každý si dochutí po svém, je to i hygienické. Navíc, jemnost mletí se dá regulovat. Chromovaný se dobře udržuje i dobře vypadá, nezabere skoro žádné místo. (Jen nevolte na baterie, ty jsou hned vybité). Než spotřebujete 2 kg soli, tak si mlýnek oblíbíte, že už ho nedáte z ruky. eva.cz/... Nebo mlýnek můžete použít i jako dárek, a ty 2kg soli přibalit. Ida

hodnocení

0x

Na chodník nebo do myčky ..

sametka
hodnocení

0x

Mám podobný problém. Dostala jsem himalájskou sůl (růžová), ale jsou to kousky velikosti třešně a taky nevím jak to rozdrtit najemno.

kami123

Hmoždíř, mixer, váleček na maso, flaška od vína...

V guláši se rozpustí i kousky velikosti třešně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]