Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Škvaření sádla

Od: jarda69* odpovědí: 7 změna:

Přátelé,poraďte mi,prosím, jak vyřešit následující problém případně pomoct zjistit chybu.

Vyškvařené sádlo teče i po vytažení z lednice, přičemž škvarky jsou chuťově i na pohled výborné.

Domníval jsem se, že je to krmením. Při koupi bylo syrové sádlo zmrzlé a tak mě napadlo, jestli chyba není právě v tom.

Děkuji Jarda

 

 

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar nonek

Vypadá to, že obsahuje ještě hodně vody (sádlo bylo zmrazené). Osobně to nechávám na mírném ohni po dobu, dokud se dělají drobné bublinky a trochu to šumí. Když bublinky a šum ustanou, je to hotové (s minimem vody). Kdybyste to vaše skladoval delší dobu, zplesniví...vlastní dávná zkušenost... A pokud chci mít v takovém případě dobré škvarky, scedím je (v kovovém sítku) a pokračuji v ohřevu

 

kami123
hodnocení

2x

Mělo by být z hřbetního sádla.

 

hodnocení

1x

Sádlo si vždycky škvařím sama. Kupuji hřbetní a bez kůže, nakonec v mém řeznictví ani jiné není. Ztuhne mi normálně na lince. Ale ještě nikdy jsem nekupovala zmrzlé, tak nevím, jestli to je tím. Ale nechápu, jaký vliv by to mělo mít. Je mi divné, že jste ho koupil zmrazené, bylo z řeznictví, nebo kde jste ho koupil?

 

kepler*
hodnocení

0x

Chyba byla v tom, že syrové sádlo se musí škvařit pomalu a zpočátkuza stálého míchání nakrájených kostek.Jinak dochází k jeho degradaci. V každém případě používat podložní sádlo, ne vnitřní - to je humus.

 

liska5
hodnocení

0x

Pochopila jsem, že jste koupil sádlo již vyškvařené a v něm škvarky ve zmrzlém stavu. Možná ho ten vykuk nějak nastavil vodou. Škvařím si sádlo doma / pomalu!/ a nikdy jsem nezažila, že by bylo vyndáno z ledny tekuté. To jedině nějak přidaná voda.

 

liska5
hodnocení

0x

Možná ho ten vykuk nějak nastavil nějakým levným olejem?

 

minsk
hodnocení

0x

Píšete - při koupi bylo sádlo zmrzlé - tedy jste koupil syrové, zmrzlé sádlo a škvařil si ho doma?

Nebo jste koupil už vyškvařené sádlo, ale zmrzlé? Na to jsem ale ještě nenatrefila.

----------------------------------

Pokud bylo syrové. Jaké bylo to sádlo - v celku, velký plát, nebo drobné, nepravidelné, měkké kousky?

Jak už tady píší, ze hřbetního sádla je sádlo tuhé a bílé /při správném škvaření/. A má velmi dlouhou trvanlivost.

Ze spodního břišního, tedy s těmi bradavkami, to je škvařené také dobré i když už není to, co ze hřbetu.

A to vnitřní sádlo, tzv. plstní, z dutiny břišní z okolí orgánů a střev není kvalitní, a je po vyškvaření dost měkké, tekuté. Ale používat můžete samozřejmě též. Nevydrží tak dlouho.

Až bude nouze, tak i za něj bychom byli rádi. Čím potom omastíte jídlo?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]