Nejste přihlášen/a.
Přátelé,poraďte mi,prosím, jak vyřešit následující problém případně pomoct zjistit chybu.
Vyškvařené sádlo teče i po vytažení z lednice, přičemž škvarky jsou chuťově i na pohled výborné.
Domníval jsem se, že je to krmením. Při koupi bylo syrové sádlo zmrzlé a tak mě napadlo, jestli chyba není právě v tom.
Děkuji Jarda
Vypadá to, že obsahuje ještě hodně vody (sádlo bylo zmrazené). Osobně to nechávám na mírném ohni po dobu, dokud se dělají drobné bublinky a trochu to šumí. Když bublinky a šum ustanou, je to hotové (s minimem vody). Kdybyste to vaše skladoval delší dobu, zplesniví...vlastní dávná zkušenost... A pokud chci mít v takovém případě dobré škvarky, scedím je (v kovovém sítku) a pokračuji v ohřevu
Sádlo si vždycky škvařím sama. Kupuji hřbetní a bez kůže, nakonec v mém řeznictví ani jiné není. Ztuhne mi normálně na lince. Ale ještě nikdy jsem nekupovala zmrzlé, tak nevím, jestli to je tím. Ale nechápu, jaký vliv by to mělo mít. Je mi divné, že jste ho koupil zmrazené, bylo z řeznictví, nebo kde jste ho koupil?
Píšete - při koupi bylo sádlo zmrzlé - tedy jste koupil syrové, zmrzlé sádlo a škvařil si ho doma?
Nebo jste koupil už vyškvařené sádlo, ale zmrzlé? Na to jsem ale ještě nenatrefila.
----------------------------------
Pokud bylo syrové. Jaké bylo to sádlo - v celku, velký plát, nebo drobné, nepravidelné, měkké kousky?
Jak už tady píší, ze hřbetního sádla je sádlo tuhé a bílé /při správném škvaření/. A má velmi dlouhou trvanlivost.
Ze spodního břišního, tedy s těmi bradavkami, to je škvařené také dobré i když už není to, co ze hřbetu.
A to vnitřní sádlo, tzv. plstní, z dutiny břišní z okolí orgánů a střev není kvalitní, a je po vyškvaření dost měkké, tekuté. Ale používat můžete samozřejmě též. Nevydrží tak dlouho.
Až bude nouze, tak i za něj bychom byli rádi. Čím potom omastíte jídlo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.