Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu.
Máme novou domácí pekárnu DELIMANO.
Nejsme schopni docílit nadýchaný chléb.
Vždy na konci programu se chléb propadne.
Ingredience dáváme přesně podle receptu.
Co děláme špatně?
Děkuji za radu. Jindra
1. moc kvasnic nebo
2. řídké těsto jak bylo psáno výš.
Pár minut u pekárny postůjte a kontrolujte hustotu těsta. Každá mouka je jinak vlhká a potřebuje jiné množství vody. Pokud se vám pod metličkami budě dělat blatíčko, přidejte lžíci mouky. Lepí-li se těsto na boky pekárny, tak gumovou stěrkou těsto shrňte dolů, ať se zamíchá. Až bude z těsta jedna koule, tak bude vše OK.
Na pekárně nezáleží, záleží na tom, jakou si uděláte chlebovou směs. Když se chleba v pekárně propadá a vytváří takzvané "uši", je tam moc kvasnic. Pečení chleba v domácí pekárně se musí vychytat. Doporučuji si dělat směsi vlastní, rozhodně nekupovat žádné hotové. A také ty různé recepty na internetu nejsou směrodatné a dokonce ani ty, které dostanete přiložené k pekárně. Musíte prostě zkoušet sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.