Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Propadlý chléb v domácí pekárni

Od: inos® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím o radu.

Máme novou domácí pekárnu DELIMANO.

Nejsme schopni docílit nadýchaný chléb.

Vždy na konci programu se chléb propadne.

Ingredience dáváme přesně podle receptu.

Co děláme špatně?

Děkuji za radu. Jindra

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar jethro

Velmi pravděpodobně moc kvasnic. Dejte čtvrtinu toho, co dáváte normálně, a uvidíte.

Druhá možnost je moc vody, ale řídké těsto byste snad poznali.

hodnocení

Děkuji, vyzkoušíme.

 

id
hodnocení

1x

1. moc kvasnic nebo

2. řídké těsto jak bylo psáno výš.

Pár minut u pekárny postůjte a kontrolujte hustotu těsta. Každá mouka je jinak vlhká a potřebuje jiné množství vody. Pokud se vám pod metličkami budě dělat blatíčko, přidejte lžíci mouky. Lepí-li se těsto na boky pekárny, tak gumovou stěrkou těsto shrňte dolů, ať se zamíchá. Až bude z těsta jedna koule, tak bude vše OK.

 

hodnocení

0x

Na pekárně nezáleží, záleží na tom, jakou si uděláte chlebovou směs. Když se chleba v pekárně propadá a vytváří takzvané "uši", je tam moc kvasnic. Pečení chleba v domácí pekárně se musí vychytat. Doporučuji si dělat směsi vlastní, rozhodně nekupovat žádné hotové. A také ty různé recepty na internetu nejsou směrodatné a dokonce ani ty, které dostanete přiložené k pekárně. Musíte prostě zkoušet sám. :)

 

01.11.21 21:23
hodnocení

Děkuji

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]