Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nahrát nahřívací polštářek, bez mikrovlnky?

Od: beruska* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, napadlo mě, že bych si mohla ušít polštářek plněný rýží, na bolest a tak.. Jenže problém je, že doma nemám mikrovlnku, kde bych ho nahřála. Nenapadá Vás, kde by to jinde šlo? Napadlo mě v pečící troubě, ale to je asi špatný.
Moc díky za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

minsk
hodnocení

4x

Vložit do pevného sáčku /zamražovací/, zagumičkovat a vložit do většího hrnce s vodou a chvíli prohřát.

Pokud nemáte problémy s financemi, můžete si zakoupit rašelinové obklady, které se v troubě mohou nahřívat. Pozor, jen při určité teplotě, nepřepálit, i výše uvedený ohřev ve vodě je možný. Obklady jsou zavařené v pevném pvc + bavlněný obal na suchý zip.

Měla jsem tento a asi změnili výrobu, neukáží, jak to ve skutečnosti vypadá. Ale s tím starým výrobkem jsem byla na záda velmi spokojená.

balneotrade.cz/...

Přeprodávají i lékárny - zde třeba na krk -

benu.cz/...

------------------

Rašelina, správně nahřátá, drží dlouho teplo a je to suché teplo.

doplněno 30.10.21 12:01:

Suché teplo je od rašeliny v obalu /ovčí vlna, kočičí pás jsou také suché tepla/.

A je i mokré teplo a to rašelinová koupel.

Jaký je rozíl mezi teplým a suchým teplem?

ivkina

Suché teplo je teplé, ale ne mokré, vlhké.

minsk

ra252 - Ten rašelinový pás můžete mít dvě hodiny na těle a udělá Vám dobře. Když si vlezete do vany s teplou vodou /bylinky, rašelina, bromojodová solná lázeň a podobně/, a myslíte si, že tam pobudete dvě hodiny, /s připouštěním teplé vody/, tak mnozí zjistí, že z vany už nevylezou a záda se jim zhorší. To je velice zákeřné, nahřívat si bolavá záda ve vaně s teplou vodou.

Ani v lázních nejste ve vanách moc dlouho a hlídá se tam čas i kvůli tomuto.

Takže snad jsem vysvětlila rozdíl mezi teplým&suchým a teplým&mokrým teplem.

Z vany s teplou vodou nevylezete proro, že teplo uvolní i svaly, které drží páteř, aby se v té šišaté vaně nepřirozeně nedeformovala.

Nejde o rozdíl mezi suchým a teplým teplem, ale je rozdíl mezi MOKRÝM TEPLEM A SUCHÝM TEPLEM. Mokré teplo je takové, že například na sebe pustíte horkou sprchu, ale jak z ní vylezete, okamžitě se svaly prudce ochladí a ztuhnou. Suché teplo je například nahřívací polštářek, nebo elektrická nahřívací dečka. Gelový polštářek si můžete nahřát v horké vodě, osušíte, zabalíte do utěrky a přiložíte.

hodnocení

3x

Pokud má trouba horkovzduch, pak bude lepší, než mikrovlnka.

doplněno 30.10.21 09:48:

Na druhou stranu - klasický termofor na vodu je asi lepší.

hodnocení

2x
Nahřát na radiátoru.

hodnocení

0x

Kamarádka vždy radila sůl. Ušijete si šikovný polštářek a sůl nahřejete na pánvi. Na sucho samozrejmě.

Dá se použít opakovaně, časem ale vyměníte. Starou vysypete do výlevky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]