Nejste přihlášen/a.
Vložit do pevného sáčku /zamražovací/, zagumičkovat a vložit do většího hrnce s vodou a chvíli prohřát.
Pokud nemáte problémy s financemi, můžete si zakoupit rašelinové obklady, které se v troubě mohou nahřívat. Pozor, jen při určité teplotě, nepřepálit, i výše uvedený ohřev ve vodě je možný. Obklady jsou zavařené v pevném pvc + bavlněný obal na suchý zip.
Měla jsem tento a asi změnili výrobu, neukáží, jak to ve skutečnosti vypadá. Ale s tím starým výrobkem jsem byla na záda velmi spokojená.
Přeprodávají i lékárny - zde třeba na krk -
------------------
Rašelina, správně nahřátá, drží dlouho teplo a je to suché teplo.
Suché teplo je od rašeliny v obalu /ovčí vlna, kočičí pás jsou také suché tepla/.
A je i mokré teplo a to rašelinová koupel.
ra252 - Ten rašelinový pás můžete mít dvě hodiny na těle a udělá Vám dobře. Když si vlezete do vany s teplou vodou /bylinky, rašelina, bromojodová solná lázeň a podobně/, a myslíte si, že tam pobudete dvě hodiny, /s připouštěním teplé vody/, tak mnozí zjistí, že z vany už nevylezou a záda se jim zhorší. To je velice zákeřné, nahřívat si bolavá záda ve vaně s teplou vodou.
Ani v lázních nejste ve vanách moc dlouho a hlídá se tam čas i kvůli tomuto.
Takže snad jsem vysvětlila rozdíl mezi teplým&suchým a teplým&mokrým teplem.
Z vany s teplou vodou nevylezete proro, že teplo uvolní i svaly, které drží páteř, aby se v té šišaté vaně nepřirozeně nedeformovala.
Nejde o rozdíl mezi suchým a teplým teplem, ale je rozdíl mezi MOKRÝM TEPLEM A SUCHÝM TEPLEM. Mokré teplo je takové, že například na sebe pustíte horkou sprchu, ale jak z ní vylezete, okamžitě se svaly prudce ochladí a ztuhnou. Suché teplo je například nahřívací polštářek, nebo elektrická nahřívací dečka. Gelový polštářek si můžete nahřát v horké vodě, osušíte, zabalíte do utěrky a přiložíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.