Nejste přihlášen/a.
prosim potrebuji poradit v lednu 16-teho je dceri 3roky tudiz mi konci rodicovska dovolena nevim kdy se prihlasit na up?hned nasledujici den?a jeste jedna otazka nez jsem sla na materskou tak jsem pracovala,na materskou jsem nastoupila v prosinci 2010 a v unoru 2011 mi skoncila v praci pracovni smlouva kterou uz mi neprodlouzily tak nevim jestli mi stale musi drzet misto nebo ne?jenze ja jsem tam behem rodicovske znova nastoupila,delala jiz na jinou smlouvu ale musela jsem po par mesicich dat vypoved kuli malinky nemela jsem hlidani.tak ted nevim jestli mi drzi misto nebo musim jit na up.jinak mi stale nedali zapoctak tak asi az mi skonci ta rodicovska?nebo?
Vaše mateřská dovolená dovolená skončila spolu s pracovním poměrem a rodičovskou dovolenou jste vůbec nečerpala. (Obojí je volno na péči o dítě od zaměstnavatele.)
Po skončení pracovního poměru (od února 2011) vůči Vám zaměstnavatel nemá žádné závazky.
Zaměstnavatel je povinen potvrzení o zaměstnání (dříve zápočtový list) vystavit, ale nemusí Vám je zasílat. Zavolejte mu a dohodněte se, kdy si potvrzení můžete vyzvednout.
Od března 2011 jste rodičem pečujícím celodenně o dítě a tak tomu může být i nadále. Jenom byste se musela dohodnout se zdravotní pojišťovnou, co/jak máte doložit.
___ Registrace na úřadě práce není povinností, nýbrž právem nezaměstnaných.
Úřad práce eviduje pouze uchazeče o zaměstnání - tedy ty, kdo mohou třeba hned druhý den nastoupit. Máte-li zajištěno hlídání (můžete-li nastoupit do zaměstnání), má evidence smysl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.