Nejste přihlášen/a.
Nakrájenou do hrnce. Na ni sladkokyselý roztok - voda, ocet, cukr, sůl, případně pár koleček křenu a špetku fenyklu nebo anýzu. Ohřát k varu. Ráno ochutnat a případně přichutit. Tohle v ledně vydrží déle. Lze tohle i zavařit do sklenic.
Takhle decentně okyselená řepa je výborná do salátu s nakrájeným oloupaným jablkem, pórkem na jemná kolečka a kysanou smetanou, nejlépe i s vař.celerem. Boží chuť. Do tohoto salátu se mohou dát i kousky pečeného kuřete..
Já jím pocitronovanou vařenou červenou řepu na listu salátu jako přílohu k pečené rybě, lososu ap.
Nebo boršč! Ale to je dlouhý recept. Dělám podle Pauluse. Chce to dobré hovězí, hlávečku zelí, mrkev, celer, anglickou, citron, rajče, česnek,... i bramboru. A zase kys. smetanu...
Mně osobně řepa opravdu voní,tak jsem schopná ji přidat do zeleninové polévky, do míchané zeleniny,občas vařím boršč, jinak si myslím, že by se dala i zamrazit. Nevím, jaký děláte salát, ale já mám moc ráda samotnou řepu trochu okyselit a osladit a s troškou majolky. Jinak můžete udělat, co vás napadne, jen se nebát. Jinak můžete zkusit ji nastrouhat do piškotu nebo prostě do těsta ,nikdo ji v něm nepoznal. Vždyť,když si přečtete složení výrobků, i třeba jogurtů, tak mnoho je přibarveno právě červenou řepou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.