Nejste přihlášen/a.
Já potřebovala na rychlo upéct buchtu a zjistila jsem, že doma nemám ani vajíčka ani mlíko. Takže jsem našla recept na něco jako drobenkovou. Polohrubá mouka, cukr, olej, prdopeč. Do toho jsem dala brusinky v rumu, na kousky švestky a ořechy. Vše smíchat, upéct a bylo to mňam.
Základní recept je na hrníčkovou buchtu. 2 hrnky polohrubé mouky, 2 vejce 1 hrnek mléka, půl hrnku oleje, půl hrnku cukru (nikdy nedávám tolik), prášek do pečiva. To všechno doma vždycky mám. A do těsta vždy zamíchám to, co doma je. Vždy je to směs, vždy něco z tohoto: drobnější kousky různého ovoce čerstvého i mraženého, hrozinky, posekané ořechy nebo mandle, strouhaný kokos, kandované citrusové ovoce, kousíčky čokolády na vaření. Teď jsem dávala kousky cukety. Část mouky často nahradím ovesnými vločkami, dokonce jsem přidávala dýňovou mouku. Bylo to s ní pak nazelenalé . Když se mi to zdá moc husté, přidám trochu mléka.
Olej nám došel a když jsem ho šel koupit, tak jsem zjistil, že je pěkně mastnej. Takže už u nás doma olej bude pouze vzácnost. Nahradím sádlem nebo vodou.
Vodou olej nenahradíte. Máslo je super. Nemáte někde v lednici zastrčenou šlehačku (klasickou, v kelímku nebo v krabičce, ne ve spreji)? Sádlo taky nevadí, nebo rozpustit Heru.
Vodou celkem bez problému nahradíte mléko - pekla jsem hrnkovku na chatě, mlíko nebylo, jen voda, a nic se nestalo.
Jak, že vodou olej nenahradím... a co pečivo? Tak mléko (bílá voda) se čirou vodou nahradí poměrně snadno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.