Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3/4 hrnku oleje - kolik lžic?

Od: dianka odpovědí: 9 změna:
Kolik polevkovych lžic jsou 3/4 hrnku oleje?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Jakého hrnku?
Mám jich doma několik velikostí.

Jakých lžic? Mám doma 3 velikosti polévkových lžic :-D.

id
hodnocení

3x

Asi děláš hrnkovu buchtu. Tak si hrnek ve kterém přidáváš cukr, mouku odměř lžícemi. Mám doma hrnky od 2 deci po půllitráky. A taktéž mám rozdílné velikosti polévkových lžic. Na tvůj dotaz nejde dobře odpovědět, vše budou jen dohady.

hodnocení

3x

Na takhle položenou otázku nelze odpovědět. Není hrnek, jako hrnek a není lžíce, jako lžíce. Chce to použít hlavu.

3/4 hrnku oleje - kolik lžic?

jarek*
hodnocení

2x

Skorej než tu niekto odpovie by som to odlyžicoval napr. s vodou.Hrnek je asi 2,5 deci

hodnocení

1x

3/4 hrnku oleje je 12 polévkových lžic. *cteni*

chefshop.cz/...

kami123
hodnocení

0x

3x Objem hrnku / Objem lžíce / 4

hodnocení

0x

1. Vezmi si Tvé čtyři stejné hrnky, jeden plný oleje a tři prázdné.

2. Rozlej tak aby bylo ve všech stejně.

3. Slej tři hrnky do jednoho - máš 3/4.

4. Olej vyber Tvou polévkovou lžicí a počítej.

A je to s.r.o. :)

prozeny.cz/...

farm
hodnocení

0x

Odpověď je nadmíru snadná, s případnou chybou 3 rovných lžic. Hle:

Lžíce rovná může obsahovat 11 g hrubé mouky, 10 g hladké mouky, 10 g krupice, 5 g ovesných vloček, 20 g rýže, 15 g solamylu, 12 g cukru krupice, 12 g cukru moučky, 20 g soli, 17 g máku, 15 g sádla, másla nebo tuku, 11 g oleje, 17 g vody, 18 g mléka, 36 g medu, 6 g mleté kávy nebo 35 g marmelády.

Kolik ale obsahuje 250 ml hrnek gramů? Je to třeba 170 g hrubé mouky, 135 g hladké mouky, 170 g krupice, 100 g ovesných vloček, 250 g rýže, 145 g máku, 250 g sádla, másla nebo tuku, 230 g oleje, 245 g vody, 250 g mléka nebo 380 g marmelády.

3/4hrnku =172.5g /11=15.68lžic

V případě pojednávání o menším 200 ml hrnku by to bylo jen 12.55lžic.

Oba hrnky se v receptech mohou vyskytovat, 250 ml častěji. Takže máme rozdíl 3 lžíce oleje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]