Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká teplota v ložnici pro miminko?

Od: zeus odpovědí: 16 změna:

Ahoj všem sem novopečený tatínek. A mám otázku zítra si přivezu malýho a pořítelkyni z porodnice. A má ozázka zní jakou teplotu mám mít v ložnici kde malej bude spát? V porodnici mají 25 stupňů to je vždy taková facka když tam vlezu.

Tak sem pročítal různý články a někde píšou 19-20 ideál a někde zase píšou aspoň těch 23-24 stupňů což v takový teplotě si vůbec nedovedu púředstavit večer spát a hlavně na to vytápět.

Myslíte, že by malýmu stačila teplota 21 stupňů? Normálně spíme při teplotě 18-19 stupňů. Děkuji mvšem za vaše postřehy a informace :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

3x

Asi bych volila zlatý střed a vytopila na 22 stupňů, aby spalo v čepici i doma, to mi připadá ujeté. Na sebe pytel s rukávky, aby mohlo mrskat nohama a nevadilo, když se odkope (což brzo začne). Děti mají mizernou termoregulaci, studený odchov jim můžete postupně budovat, ale novorozenec si neporadí ani s horkem, ani se zimou.

pb®
hodnocení

2x
Já mám druhého syna narozeného koncem prosince. V domě máme do 22 stupňů. Když mi přislo, že by mu mohla být zima, dala jsem mu do postýlky pod peřinu PET láhev s teplou vodou. Miminka nemají termoregulaci a potřebují teploučko a tohle bylo řešení. 24 stupňů bych v domě nesnesla a k tomu protopila majlant, to přetopení v porodnicích, kdy si nesmíte ani vyvětrat, je fakt síla.

hodnocení

1x

Ano, 21°C určitě bude stačit.

Miminko nebude spát nahaté, bude oblečené a přikryté.

Nebojte se, nezmrzne..

zeus
hodnocení

Právě, že sestra v porodnici mi včera říkala ať jim pořádně zatopím aspoň na 24 proto sem tak zmatenej

24°C to je jak v teráriu pro hada...

zeus
hodnocení

No je to hrozná facka když tam příjdu na návštěvu. Na druhou stranu chápu, že jim tam tak topí, ale doporučovat to i domů mě právě zarazilo.

hodnocení

1x

Tady jsou rady, jak s miminkem na spaní i vhodná teplota v ložnici, kde spinká:

hipp.cz/...

zeus
hodnocení

ano tenhle článek sem četl :) a pak sem četl nějaký članék od nějakého doktora a ten zase psal aspoň těch 24 stupňů. Proto sem zmatenej

liska5
hodnocení

1x

Když bude oblečené, přikryté a na hlavičce tenkou čepičku, tak klidně pod dvacet. Dříve se to neřešilo. Narodilo se děcko do chalupy, ráno vystydlý kamna...

Dcera byla začátkem března týden po porodu znovu hospitalizovaná a já s vnukem jezdila celé hodiny na čerstvém předjarním povětří.

Teplo bylo přidáno, jen když se koupalo.

zeus
hodnocení

No je pravda, že moje babička mi říká, že jsme dnes zhejčkaný a nic nevydržíme. Že když je v domě pod 20 tak mrzneme. Přesně jhak píšete, než babička zatopila v kamnech tak ráno byla zima, dům než se zahřál taky trvalo takže možná na tom něco bude.

Jen bych nerad něco podcenil vím, že to asi moc řeším to asi tak bejvá u prvního mimča že :)

No jo, jsme zhýčkaní a míň vydržíme, ale současně se dožíváme podstatně vyššího věku. Tak to radši budu zhýčkaný.

Ale co se týká tématu - pokud jste zvyklí na nižší teplotu, tak by asi bylo rozumné zbytečně nepřetápět. Stejně se dřív nebo později vrátíte do normálního režimu, na který jste zvyklí. Ale pod nějakých 21 stupňů bych zpočátku nešel. A máte pravdu - první dítě, víc to řešíte, ale to není nic špatného. Ono to není občas na škodu.

leu
hodnocení

1x

Tak 22 st. a při koupání malinko přitopit. Je ale hezké, jak jste starostlivý novotatínek, úplně mě to dojalo.

hodnocení

0x

Já teda nejsem novorozenec, ale pokud mám v bytě míň jak 24 st., tak mrznu. Pro mimi si myslím, že je to akorát. Na druhou stranu si říkám, že pak může být zhýčkaný. Takže bych nastavila teplotu na 22 a uvidíte jak si s tím poradí. Pokud bude mít studený ručičky, tak holt přidáte.

liska5

Studený ručičky mohou být, ale nožičky ne. Nožky mají být v teple. Však ti nedonošenci mívají tlusté ponožtičky.

tm
hodnocení

0x
No vemte si, ze dite v břiše melo okolo 36 st. a po příchodu z porodnice, kde je taky poměrně teplo by ho někteří borci vrazili do ložnice s 18 st... zřejmě aby ušetřili za topeni. Viděl bych to tak na tech 24 až 25 prvních třeba 10 dnu. Pokud bude dítě zpocene, uberte teplotu nebo oblečení. Takto jsme to dělali mi a v pohodě. Na studený odchov je čas později

liska5
hodnocení

0x

Jinak je takový maminkovský diskusní portál eMimino.cz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]