Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak provonět byt?

Od: alkinka odpovědí: 29 změna:
Dobrý den, znáte nějaký způsob, jak provonět byt-ložnici nejlépe bez chemie (máme domácí zvířata)

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

9x

Pečeným bůčkem

hodnocení

6x

Dobrý den. Pěkně provoní byt kůra z pomeranče nebo mandarinky. Čerstvě namletá káva, vanilkový cukr, skořice. Pokud v ložnici topíte, zkuste svařit skořici, vanilkový lusk a hřebíček. Pak odvar dejte na topení a provoní vám to místnost.

Pozor v mladi jsme susili do školy kůru a dali se do ni moli.

liska5
hodnocení

3x

Kdoule i plody kdoulovců jemně voní. Silější je rozmarýn, levandule, nebo výše zmíněné citrusy. Nebo si přineste smolné větvičky z lesa. Lze také použít aromalampu a eko bio vonné oleje. Já teď suším křížaly a mám provoněno :-D

Opravdu JEMNĚ. Mám to vyzkoušené. Intenzita jako homeopatikum
liska5

Dnes jsem si ty plody kdoulovce nanosila do kuchyně. To nevoní jako ovoce, to je opravdu jako voňavka.

A vo..vo...vo tom to je!

72mona
hodnocení

2x
Používám olejíčky. Když se topí, stačí kápnout na ubrousek nebo odličovací tampon a ten položím na topení. Potom hodně využívám difuzér (studená pára). A v neposlední řadě celkem dost funguje mistička s jedlou sodou, do které také kápnu olejíček. To mívám třeba na záchodě. Olejíčky vybírám stoprocentní (levandule, pomeranč ...) a ty určené do difuzéru). M.

hodnocení

2x

Péct buchty!

hodnocení

2x
Svíčku pod kalíšek a do vody par kapek vůně, ale kupte si Bio. Hoří to tak 4 hodiny. Ale jen ty male bile kulaté svicky. Voňavé jsou nezdrave

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Mám několik rostlinek Rýmovníku, z něj natrhám vždy trochu lístků a dám na kousek látky na radiátor. Jak se topí, lístky nádherně provoní pokoj, a esence, která se z nich uvolňuje, je při vdechování léčivá. Ida

tabletka*
hodnocení

2x

V ložnici si večer zapaluji do aroma lampy litseu cubebu, ujíždím na citrusech. Než jdeme spát, ložnice se jemně provoní a dobře se v tom usíná. A v pokoji mám katalytickou lampu s nějakým santalem, kouříme tam, takže je vhodné to zneutralizovat. Ale s domácími zvířaty je problém, že to, co voní nám, nevoní či přímo smrdí jim. Takže kdybych měla doma něco jiného živého než manžela, asi bych jen větrala a často měnila ložní prádlo.

hodnocení

1x

Vyprat záclony a použít aviváž.

liska5

Píše bez chemie!

hodnocení

1x

Vyhodit záclony, vyhodit koberce, vyvětrat.

No to jo, takový holobyty.

Jsem celá nesvá, když mám záclony sundaný a peru je, když myju okna.

Nelíbí se mi tahle nová móda, ale je to každého věc. My jsme to měli nastavené jinak.

tm

A k čemu jako je zaprášeý špinavý hadr na okně, který většina lidí vypere na Vánoce a Velikonoce?

tm

Jestli vy máte doma na oknech hadry nebo jiné cumplochy, to je vaše věc. Já mám krásné a po celý rok čisté záclony. Caues.

72mona

Vyhodit záclony, koberce, podsedáky na židle, sedací soupravy, rohože, veškerý textilní sortiment z bytu? Proč? Kvůli prachu který sám o sobě nesmrdí, ale stejně tak se usazuje na holých stěnách, nábytku, ...? To taky zrušíme? Proč se nad tím ofrňovat, když jsou lidé schopni chodit v jedněch botách třeba patnáct let. To není "fuj"?

Tazatelka se ani neptá, jak se zbavit nějakého zápachu. Dotaz zněl, jak provonět byt. Tedy něco neutrálního změnit na "aromaterapii". Toho se nedocílí absencí něčeho. M.

Mono, zapomněla jste dodat, že provonět přírodnimi prostředky.Tazatelka chce bez chemie. ;)

K tomu vyhazování textilu. Včimli jste si, jak každá skříňka a každý šuplík má svou charakteristickou vcůni/pach. Pryč se skříňkami!

hodnocení

0x

Já si myslím, že tohle přání je hodně nesmyslné. Kde žijí lidé, kde se vaří, peče, pere, suší a žehlí prádlo, kde se lidé zapotí, pšouknou si, zadaří se na wecku, zapomenou vynést koš, jsou různé pachy a vůně. Vůně, třeba z vaření zelí nebo pečeného masa je krásná, ale jen ten den. Druhý a třetí den se změní v obtěžujíjí pach. Prostě, každý byt, kde žijí lidé má svou vlni, vůni člověčiny. Vůni, když se větrá a převléká prádlo a vytírá a luxuje. Smrad, když se zapomene, že pořádek se nedělá, pořádek se udržuje. ;) Vůně, provoněné prostory jsou tam, kde lidé tráví několik hodin jen v nějaké nečinnosti, např. v hotelu. Cokoliv, co do bytu dáme a pro vůni přineseme, je jen na chvíli. Ať jsou to podpuri, spreje, svíčky, vůničky do splachovače, do zásuvky, ve spreji. Pouze překryjí pach různých lidských činností. Máme-li čisto, větráme, není potřeba se stydět za to, jakou vůni má náš domov.

Taková pečená kachnička provoní celý barák. Ale pak k ní dělám zelí a když při tom nevětrám, rozleze se to všude.:-D

V úterý jsem vařila a následně smažila květák. Venku bylo teplo, tak jsem měla obě křídla oken, dokořán až do večera otevřené. Lepší, jak všechny voňavky světa. *palec* K večeru, to ještě okno byla otevřené, jsem šla se psem a koukala po domech v okoli. Okna zavřená. U několika domácností byla otevřená ventilačka, Divné!

hodnocení

0x

Bohužel všechno, co je založeno pouze na přírodní bázi, třeba ty slupky z pomeranče, nebo různé koření, které dáme na ústřední topení, sice chvíli voní, ale ne dlouho a ne moc. Skoro to není cítit a musíte každý den obnovovat a stejně to voní jen asi tu hodinu, pak už ne. Mám to vyzkoušené. Pokud chcete trvalou vůni, nevyhnete se něčemu, co je na bázi chemie. Já mám doma také psa a dvě kočičky a v zimě používám "katalitickou lampu". Používám už několik let a nevšimla jsem si, že by jim to nějak vadilo. Neškodí, naopak pročistí vzduch. Ale pořizovací cena je trochu drahá a vůně do nich také nejsou levné. Za půl litru 470 korun. Ale zase to docela dlouho vydrží a tu lampu pak už máte napořád. Jenom se asi za dva roky musí vyměnit ten knot s kamenem. Posílám Vám tady odkaz a přečtěte si to, možná, že budete překvapená. Já mám jednu a tu samou lampu už přes dvacet let a jsem s ní velmi spokojená. Pozor, nesmí se do ní ale dávat nic jiného, než ty speciální vůně pro tuto lampu určené. Ono se to na první pohled zdá drahé, ale ve skutečnosti v porovnání se všema jinýma vůněma do bytu, to nakonec vyjde docela levně a hlavně to není tak nezdravé, jako třeba vonné svíčky, nebo jiné vonné difuzéry. Já si koupím třeba 3 ty náplně najednou, (neplatím pak poštovné) a mám je tak na dva roky. Ale používám jenom v zimě, protože v létě mám pořád otevřená okna. Vůně si můžete vybrat, jaké se Vám líbí podle popisu.

tm
hodnocení

0x

Kuře - bůček - ovar... Nesmíš jíst zeleninu - po tý když si prdneš, tak to provoní celej byt.

farm
hodnocení

0x

Pálit vonné tyčinky "santal". Ledacos přebjí.

oriental.cz/...

Tak z tohohle mám do deseti minut solidní migrénu. To každý nesnese a na spaní, do ložnice si to vůbec nedovedu představit. Ta vůně je strašně těžká a vtíravá.

hodnocení

0x

Já si každý den dám mandarinku nebo pomeranč a slupky nechám na malém talířku na radiátorech v obýváku,v ložnici i v pokoji a jak ten byt hned voní ! ;)

hodnocení

0x

Takových hezkých námětů - ale spíš bych se zamyslel, proč potřebuje "provonět". Smrdí ta zvířata nebo je zatuchlá spižírna? Byl byt po kuřákovi? ...

Pokud bych chtěl pachy neutralizovat, nejlepší varianta je pořádně vzít ozonérem - jednotkou Generátor ozónu BLACK 3000 jsem čistil auto, korále od kuřačky nebo třeba pokoje po nemocném.

Vřele doporučuji! Jde sice zapůjčit, ale za 3000,- jsou různě v akci (i levnější) a můžete použít opakovaně. Funguje naprosto dokonale. Nesmí v dané místnosti být živé osoby, zvířata a nedoporučuje se tam mít při čištění ani rostliny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]