Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, mám přítele, s kterým budu 4 roky, a teď když chodil do práce, tak tam měl jen samé kolegy, a najednou tam přišla ženská, s kterou začínal první týden a zaučoval jí. Práce obnáší hlavně to, že jezdí ve dvou v autě.
Začala jsem mít strach, že se něco stane, já nejsem moc důvěřivá, měla jsem už pár vztahu a vždycky jsem se spálila, a bojím se, že se mi to stane tady ve vztahu. Teď spolu čekáme dítě, tak že já prostě nemusím být pro něj už sexy a přitažlivá. On mě ujištoval, že má manžela a dítě, ale jaká ženská nebo chlap je dnes věrný že? Jak mám psychické problémy z toho, tak se bojím, že tím ubližuji i tomu malému a to já nechci, už jsem přemýšlela i o rozchodu, já nechci být pořád ve strachu z toho, že jednou příjde, a já se dozvím, že mě třeba podvedl. Mám z toho věčně strach.
Máte s tím někdo zkušenost? já opravdu už své emoce neovládám a dnes jsme se hodně pohádali. Vím, že s tím mám nejspíš nějaký problém, se žárlivostí, ale nemám ráda, když mi někdo leze do zelí a já se nemůžu bránit. Poradte mi prosím, co mám dělat.
Co mas delat? Zenska, vzpamatuj se. Jako cim Ti leze do zeli? Ze nastoupila do stejneho zamestnani jako tvuj chlap? Delas zbytecne dusno a hledas problem tam, kde neni. Cekate dite a uvazujes o rozchodu? Delas si srandu? To je smutne, ze tak s prominutim nevyzrala zena ceka dite. Jeste chvili delej peklo, hadky, problemy tam kde nejsou a garantuji Ti, ze to bude duvod proc skoncis jako matka samozivitelka. Vzpamatuj se!
Říká se, že kdo předpokládá nevěru u partnera, "dokope"ho k tomu svým chováním, žárlením a hádkami.
Popřemýšlejte o terapii, abyste se zbavila nadměrné žárlivosti. Sama nebo partnerské konzultace, poradenství?
Terapii máte zadarmo přes žádanku od praktického lékaře/psychiatra, ale na klinického psychologa se většinou čeká několik měsíců. Můžete si platit soukromě.
Další možnost je se podívat na akce zdravotních pojišťoven napr VZP dává 5000kč 500kc na 10 sezení/konzultací pro lidi od 7 let dusevnizdravi.vzp/... V seznamu najdete terapeuty, poradce, kteří pracují pouze za těch 500kč, že se nedoplácí ze svých peněz nebo jen minimum. Platba probíhá tak, že zaplatíte a pojišťovna vrací 500kč za sezení. Některé další pojišťovny mají podobně v nabídce.
Víckrát jsem sdílela pracoviště pouze s chlapem nebo několika chlapy. A s žádným jsem nic neměla. Uráželo by mne, kdyby mi to můj muž předhazoval. A parádně by se shodil a klesl v mých očích, kdyby mne podezíral a kontroloval. Na takové fantazie a doměnky žárlivého partnera ani není jak reagovat. Od žárlivců se prchá.
Znám případ, kdy chlap měl v kancelářii pěknou novou kolegyni a jeho žena doma tak dlouho rejpala a slídila, až on se přestal domů těšit. A ač neměl původně vůbec o novou kolegyni zájem, nakonec s ní skončil. Žena si tím potvrdila svoji teorii...Ale zavinila to ona! Vehnala ho nové kolegyni do náruče. Takže mlčte, buďte pohodová a vykašlete se na doměnky...
Pozor na to, aby se vás váš přítel nezačal bát. Jednou mu bude vaše veliká a nekompromisní láska zátěží, která ho dusí. Bude mít plné zuby ujišťování, že jste nej nej nej, z vaších komplexů, nejistot a bolístek, bude napůl šílený z vašeho podezírání. Pak si uvědomí, že tohle všechno nemusí snášet, že existují ženy, pro které je obdivuhodný a chlap a cítí se s nimi dobře. Najde si usměvavou prdelinku, která bude mít oči plné obdivu a on se pro ni stane jistotou a pevným bodem ve vesmíru. Zamyslete se nad svým sebevědomím, vědomím si sebe a přestaňte týrat sebe, jeho a všechny okolo sebe svými bolístkami a nejistotou. Udělejte všechno pro to, abyste svému muži byla partnerkou a ne dozorcem ve zlatém vězení.
Jste frustrovaná a vybila jste si to na svém příteli.
Svoji nespokojenost a obavy. Měla byste se mu omluvit a jemně vysvětlit, čím procházíte. Přestat se litovat a přemýšlet na hloupostma. Nebo si snad myslíte, že když ho odpálkujete, že se Vám uleví?
Naopak, ublížíte nejvíce společnému dítěti, sobě i přítelovi. Chcete mu ublížit, protože sama procházíte bolestí. Tak to ale nefunguje.
To nejlepší, co můžete pro děcko udělat, je, že mu zachováte rodného tatínka.
Takže klídek a dělejte raději něco smysluplného, pozitivního, tvořivého.
Lidově se tomuhle stavu říká "cloumají s ní těhotenské hormony". Částečně za to nemůžete, ale změnit se dá aspoň to, že namísto úvah "jaká ženská nebo chlap je dnes věrný" a "nemám ráda, když mi někdo leze do zelí a já se nemůžu bránit" budete příteli (a hlavně sobě) věřit. Ani těhotenství není omluva pro scény, hádky a vyčítání něčeho, co si namlouváte, respektive čeho se vy bojíte - tak pozor, abyste nespustila něco, co sama nechcete.
Je to celé hlavně o Vašem sebevědomí.
Proč si jako těhotná připadáte nepřitažlivá? Procházíte úžasnou proměnou ženy v maminku. Je to nepředstavitelné kouzlo a velká věc. Těšte se z rostoucího bříška a zkuste vnímat svého partnera jako svoji oporu, skálu, která Vás a dítě vždy ochrání. A nezapomeňte, že mateřství ženu posiluje - pro své dítě je schopná lhát, krást a třeba i zabít, když to bude potřeba, aby je ochránila.
Nepřemýšlejte o nesmyslech. Můj manžel spoustu let jezdil jako řidič zájezdového autobusu, býval celé týdny se zájezdy v zahraničí. Byla jsem doma s dětmi sama a bála jsem se jediného - že by se mu mohlo na cestách něco stát. Nikdy mě ani ve snu nenapadlo, že tam daleko tráví čas s rozjuchanými turistkami a "určitě" dělá bůhvíco. Proč by to proboha dělal, není žádný maniak.
I Váš partner je jistě slušný muž a partnerství není jen o sexuální přitažlivosti. Jestliže je to ve vztahu pro partnery to nejdůležitější, pak vztah nepřežije první vrásku a první šedý vlas. A vidíte, jsem s manželem skoro 40 let, už opravdu nejsme mladí. Takže si přehoďte v hlavě názory, a pokud Vám to nejde, vyhledejte terapeuta, jak psala @jancaak. Může Vám významně pomoci.
Je to jenom vaše bujná fantazie, máte v hlavě představy, které si sama utváříte. Trápíte sama sebe. A teď si představte,, když tyto myšlenky předhodíte manželovi, co on si o vás myslí. Musí to vyústit jedině v hádku a tím se jenom od sebe odcizujete. Ještě další vaše dvě, tři vyčítání a manžel si fakt znechuceně sbalí kufry.
Dobrý den. Důvěra je ve vztahu důležitá. Vy nevěříte sama sobě, máte nízké sebevědomí. Pak s tím začněte něco dělat. Psycholog by nebyl od věci. Jste těhotná, tak se dá pochopit, že jste přecitlivělá třeba, ale podívejte se na to i ze strany svého přítele. Nikdo nevydrží žárlivé scény a podezírání do nekonečna. Ten problém máte Vy, tak ho řešte, jinak Vám ztroskotá každý vztah. Zaměřte se na budoucnost, nevymýšlejte důvody k rozchodu jen proto, že se něco domníváte a bojíte se toho. Čekáte dítě s mužem kterého jste si sama vybrala za partnera a za otce svého dítěte. To, že vztah nevýjde a dva se rozejdou se může stát kdykoliv, třeba i po 20ti letech..Zbytečně se týráte a partnera také...Měli byste se těšit na dítě a připravovat mu láskyplné zázemí...Přeji vám, ať to zvládnete!
"...ale jaká ženská nebo chlap je dnes věrný že?"
Že by "podle sebe soudím Tebe"? Představte si, že i v dnešní době je většina mužů i žen věrných. Jestli máte takovéhle myšlenky a partnerovi bezdůvodně nevěříte, bude asi pro oba lepší se s ním rozejít (a dalšího už radši nehledat). Nepřiměřená žárlivost je hodně zlá vlastnost.
Vy musíte znát svého přítele, jestli by měl náběh na nevěru.A jestli mu věříte,tak tím vůbec netrapte,nic se nestane,jsou to kolegové.Dnes normální chlap i ženská si jsou věrni.Jestli se tím budezte stále zabývat, budete se v tom utápět až to přeroste do žárlivosti a bude konec,nechcete zůstat s dítkem předse sama.
Ještě bych dodala, že čeho se nejvíce bojíte, to si do života přitáhnete. Takže opravdu ten strach není dobrý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.