Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pilulka po

Od: iriska52 odpovědí: 4 změna:
Ahoj, takže tenhle příběh tu zase dlouho nebyl.Před 2 dny, jsem měla s přítelem sex, a zdálo se nám nachvíli, že je kondom protržený, ale pak jsme to zkoumali a neviděli jsme nic. Touha nás zas převládla, a dokončil to. Někdy jsme se zkrátka tak chtěli, až jsme to dělali bez ochrany-já vím, nezodpovědné, ale nakonec to vždy ,,vytáhl" a nic se nikdy nestalo. Nic není 100% jistota, ale zrovna teď jsme dost ve stresu. Doma totiž zjistil, že byl kondom protržený. A není si jistý, že to včas vyndal.Já si osobně myslím, že ve mě nic nebylo, prostěradlo suché, a sice dírka ale byla na straně, takže i kdyby, pochybuji že by nastalo ono přímočaré otěhotnění. Hraje nám v tom tolik roli strach?Mám si do sebe to svinstvo vzít? Přijde mi to zbytečné, ale lepší než být těhotný teenager.Mimochodem styk jsme měli den po skončení mojí menstruace.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm
hodnocení

4x
Doporučuji přečíst si něco o cyklu. A také souložit až když bude případná nehoda radostí.

pb®
hodnocení

2x

Den po skončení menstruace opravdu není velká šance na otěhotnění, ale my váš cyklus neznáme. Pilulka po se má vzít co nejdříve, ne si říct je na ní napsáno 72 hodin po styku, tak si jí vezmu až třetí den. I když se vezme včas, má docela malou účinnost.

No já bych si začala měřit bazální teplotu (měří se ve vagíně ráno ihned po probuzení, než vstanete z postela a ve stejnou dobu), tím se dozvíte, kdy bude ovulace. Před ovulací je teplota nižší, při ovulaci stoupne, minimálně o 0,2°C a drží se zvýšená až do menstruace, kdy naopak před menstruací klesá a lze tak z naměřené teploty zjistit, že se chystá menstruace. Naopak 16 dní po sobě zvýšené teploty značí většinou těhoteství, zvýšená je celé těhotenství. Pokud ovulace nastane za déle než 5 dní od nechráněného styku, není třeba se moc obávat, spermie zas tak dlouho nepřežijí. Takže měřit teplotu, čekat na menstruaci, kdyby nepřišla tak si HNED udělat těhotenský test a kdyby vyšel pozitivní, naklusat k doktorovi, takhle na začátku se to dá řešit potratovou pilulkou. V době vynechání menstruace je plod starý asi 14 dní a nemá to ani srdeční akci.

Doplním, že tyto informace o sebepoznání jsou v publikacích "plánované rodičovství". To neznamená, že chcete mít dítě, ale naopak se poznáte sama a můžete v budoucnu i naprosto vyloučit možnost otěhotnění v některých dnech. S manželkou tuto variantu praktikuji jako způsob antikoncepce cca. 17 let. Včetně dvou plánovaných dětí.

iriska52
hodnocení

To je velmi zajímavé, děkuji moc za tip :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]