Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak využít nedozrálou cibuli?

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:
avatar babajaga

Dobrý den,

začátkem července jsem na prázdný záhon po česneku zasadila cibulky. Vím, je to stejná zelenina, nemělo by se, ale chtěla jsem využít místo i hrst sazeček, které mi zbyly z jara.

Cibulky rostly, včera jsem je vzhledem ke studeným nocím už sklidila. Ale teď nevím, co s nimi. Jako cibule to použít nelze, spodní část je jen maličká. Saláty apod. příliš nedělám, abych ji využila zde. Leda snad jako přízdobu na talíř nebo do šťouchaných brambor.

Mrazničku mám plnou, jsem ráda, když se mi občas něco uvolní a tak to do mrazáku krájet nechci. Jak to tedy mám využít? Třeba z medvědího česneku se prý dělá nějaké pesto, nešlo by to i z natí těchto cibulek?

Děkuji za nápady. Jaga.


Jak využít nedozrálou cibuli?

 

 

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar clayman

Spodek až střed je jasný, to je normální cibule, která nesnese dlouhé skladování.

Vršek je tak na cibulačku, kde dáte část téhle zelené. My to dáváme i do sekané apd, ale všechno jsou to malá množství.

Nabídněte sousedům...

 

hodnocení

2x
avatar totak
Teď můžeš tu bílou část využít všude tam, kam se dává šalotka.
Možná jsi toho měla a na záhonu půlku nechat. Ona by sice část shnila ale zbytek by zatáhl a najaře vyrazil a než by to šlo do květu, zpracovala bys to postupně v době, kdy je cibule drahá. Několikrát se mi už pošťastnilo najít najaře takový zapomenutý nesklizený řádek na poli vedle silnice kde už měl sedlák zasetý třeba hrách ale zapomenutá cibule měla velký náskok a vylezla dřív než hrách vystrčil hlavičku. Taková jarní cibulka nemá chybu :)

 

makk
hodnocení

2x

Chtělo to se sklizní ještě počkat a trhat postupně, jak budete zpracovávat. Jinak použití jako normální cibule, jen je třeba počítat s tím, že to moc dlouho nevydrží. Ale vzhledem k tomu, že nejsou velké, tak se asi zpracujete bez problémů (můj odhad, že toho je tak na dva guláše a dva chleby se sádlem - na ten chleba je taková nejlepší).

 

hodnocení

2x
Zdravíčko :)
Napadlo mě, že byste ji mohla usmažit, dát do sáčků (mrazák), nebo do skleniček.
Smažená cibulka se prodává např. v Makru.
Sušená také.
nase.dobrotynakazdyden.eu/...
liska5

Jí jde hlavně o to zelené.*nevi* Ty krkaté cibule se dají spotřebovávat postupně.

 

hodnocení

2x

Zkusila bych čatní - sice se dělá z celé cibule, ale protože se stejně rozdusí, klidně bych to riskla. Asi nějaký recept s jablky, protože ta se rozpadnou úplně a kousky natě by nevadily.

Základ jsou loupaná rozkrájena jablíka upečená v troubě a hodně doměkka rozdušená cibule.Sůl, pepř, vinný ocet, někdo dává k jablkům na konci i rozinky. Mrkněte na net a vybírejte podle chuti *mnam*

 

slon
hodnocení

0x

Posekat a usušit.

 

13.10.21 20:02
hodnocení

0x
avatar geftgames

Prodat

 

hodnocení

avatar babajaga

Děkuji všem, poučili jste mě.

Trochu si vzala sousedka, druhá že nechce. Ten zbytek zkusím nějak zpracovat. K večeři bude chleba se sádlem a cibulkou. Zítra chci dělat vepřové v kapustě, tam také dám cibulku. Toho čatní se trochu bojím. Navíc mám 8 skleniček švestkového.

Cením si rady, že jsem neměla vytrhávat vše najednou. Nenapadlo mě, že bych mohla cibuli nechat na záhonu až do jara. Myslela jsem že zmrzne, shnije. Budu příště chytřejší, kdybych zase něco nasázela.

Tak vám všem ještě jednou děkuji - Jaga.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]