Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
začátkem července jsem na prázdný záhon po česneku zasadila cibulky. Vím, je to stejná zelenina, nemělo by se, ale chtěla jsem využít místo i hrst sazeček, které mi zbyly z jara.
Cibulky rostly, včera jsem je vzhledem ke studeným nocím už sklidila. Ale teď nevím, co s nimi. Jako cibule to použít nelze, spodní část je jen maličká. Saláty apod. příliš nedělám, abych ji využila zde. Leda snad jako přízdobu na talíř nebo do šťouchaných brambor.
Mrazničku mám plnou, jsem ráda, když se mi občas něco uvolní a tak to do mrazáku krájet nechci. Jak to tedy mám využít? Třeba z medvědího česneku se prý dělá nějaké pesto, nešlo by to i z natí těchto cibulek?
Děkuji za nápady. Jaga.
Chtělo to se sklizní ještě počkat a trhat postupně, jak budete zpracovávat. Jinak použití jako normální cibule, jen je třeba počítat s tím, že to moc dlouho nevydrží. Ale vzhledem k tomu, že nejsou velké, tak se asi zpracujete bez problémů (můj odhad, že toho je tak na dva guláše a dva chleby se sádlem - na ten chleba je taková nejlepší).
Zkusila bych čatní - sice se dělá z celé cibule, ale protože se stejně rozdusí, klidně bych to riskla. Asi nějaký recept s jablky, protože ta se rozpadnou úplně a kousky natě by nevadily.
Základ jsou loupaná rozkrájena jablíka upečená v troubě a hodně doměkka rozdušená cibule.Sůl, pepř, vinný ocet, někdo dává k jablkům na konci i rozinky. Mrkněte na net a vybírejte podle chuti
Děkuji všem, poučili jste mě.
Trochu si vzala sousedka, druhá že nechce. Ten zbytek zkusím nějak zpracovat. K večeři bude chleba se sádlem a cibulkou. Zítra chci dělat vepřové v kapustě, tam také dám cibulku. Toho čatní se trochu bojím. Navíc mám 8 skleniček švestkového.
Cením si rady, že jsem neměla vytrhávat vše najednou. Nenapadlo mě, že bych mohla cibuli nechat na záhonu až do jara. Myslela jsem že zmrzne, shnije. Budu příště chytřejší, kdybych zase něco nasázela.
Tak vám všem ještě jednou děkuji - Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.