Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěstounská péče

Od: nikyy odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, mate někdo zkušenost s pestounskou péči? Už dávno jsme chtěli dítě do pěstounské pece, ale bojíme se aby nás to dítě mělo rádo a aby třeba neutikalo z baráku, nebo se k nám nechovalo v nactilwtych letech hrozně. Proto se vás chci zeptat jaký na to mate názor vy? Šli byste do toho?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

5x

Chcete do přechodné nebo dlouhodobé péče?Počítejte s tím, že to dítě si nese se sebou ne krásný osuza který nemůžed,ale bude vždy tíhnout ke svým biologickým rodičům i když jsou třeba ve vězení nebo se o dítě nevěděli jinak postarat.Je to velmi složité.Krom toho může vám být nabídnuto dítě hendikepované,nebo jiného než majoritního etnika.Pracoval jsem kdysi v dětském městečku,osobně bych do toho nešel,ale vy to můžete zkusit na rok nebo déle.

liska5
hodnocení

3x

Je dítě a dítě. Brácha měl pěstounskou rodinu, Tři z šesti dětí byly romští sourozenci. Co děcko to jiný příběh. Dvě dívky vystudovaly VŠ, jedna z nich Rómka vynikala i v hudebních a výtvarných činnostech, zatímco její brácha zdrhal z učňáku a vyloženě ho museli dokopat, aby školu dokončil. O jednoho se zajímala kriminálka ohledně rozkrádačky, Tam ta puberta odhalila geny. Jedna se pokusila tajně navštívit biologické rodiče a z toho víkendu se v 17 vrátila těhotná. Další reprezentuje obec ve sportu, tak i její děti, a je v obci oblíbená.. Čtyři z nich dnes žijí řádným životem. Ti dva tmavší zmizeli ve světě a o pěstouny absolutní nezájem. Jen na fcb je poznat, že drží spolu, mají práci a jak žijí.

Pěstounské rodiny mají různé spolky, scházejí se a podnikají s dětmi akce. Asi bych se ptala na OSPOD, kde takové skupiny u Vás jsou, protože oni je evidují. .Sehnala si kontakty a šla pokecat. Za sebe asi bych do toho šla. Brala bych to jako výzvu. Jsem z těch, co chtějí zachraňovat .

id
hodnocení

2x

V dobách dřívějších jsem o pěstounskou péči měla zájem. Hodně jsme spolupracovali s dětským domovem. Ale neprošla jsem výběrem. Jako svobodné, neprovdané 24 leté ženské byla péče zamítnuta. Dnes už tato podmínka (manželství) neexistuje. Je pravda, že jsem měla již vyhlídnuté dítko. Jedinné co povolili bylo, že jsme společně mohli trávit víkendy mimo dětský domov. Týdení pobyt ale už ne. Dodnes jsem v kontaktu, sice s přáním k narozkám, na vánoce, žije se svou rodinou za velkou louží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]