Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otěhotnění v nezaměstnanosti

Od: aa* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

prosím Vás o radu. Od ukončení studia jsem pracovala až doposud, tedy sedm let. Nyní jsem přišla z organizačních důvodu o zaměstnání a od 2.10.2009 jsem vedená na Úřadu práce. Vzhledem k této situaci a také mému věku bychom se chtěli pokusit o miminko. Pokud bych otěhotněla v nezaměstnanosti na jaké peníze bych měla nárok? Co bych brala po dobu těhotenství? A jak by to potom bylo s vyplácením mateřské a rodičovské? V tomto tématu jsem naprostý laik. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V těhotenství byste brala podporu v nezaměstnanosti, pokud byste na ni ještě měla nárok. Poté byste už nebrala nic.

Pokud byste zůstala nezaměstnaná, tak na peněžitou pomoc v mateřství byste neměla nárok, ptž byste nebyla nemocensky pojištěná.

Na rodičovský příspěvek byste měla nárok od narození dítěte a to ve čtyřleté variantě (do 21 měsíců 7.600 Kč a dále do 4 let 3.800 Kč).

Nárok byste měla i na porodné, to je momentálně tuším 13.000 Kč jednorázově. Další sociální dávky už jsou závislé na příjmu celé rodiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]