Nejste přihlášen/a.
Stroganov i Stroganoff vždy s velkým S! To je skoro důležitější než odpověď na otázku č. 1.
Hovězí Stroganov bývá v českých kuchařských knihách. Případně i hovězí po stroganovsku. Beef Stroganoff je mezinárodní název.
Jen tak vyslovené samotné slovo stroganof si mohou dovolit kuchaři v soukromí. Jinak se vždy uvádí jedna ze dvou zmíněných variant. V odkazu se mimo jiné dočtete, že recept se od konce 19. století různě měnil a vylepšovat a že okurky v některých receptech jsou, v jiných ne. Protože je to vlastně druh "guláše", nepostupuje se při přípravě tak přesně přísně jako třeba při přípravě moučníků.
Stroganoff je vlastně obdoba rychlého guláše na pánvi, který má nespočet verzí. Je z maličkých kousků masa, které se dlouze nesmaží, mohou zůstat uvnitř růžové. . Mezi mnoha je i ten s kousky kyselách okurek a žampiony. Neměla by chybět smetana.
jen tak, z plezíru. odkaz, fotky toho/...
Jsem daleka přít se o guláši. Ale v mnoha receptech okurky jsou. Však říká, že jsou tři vagony receptů.
Stroganoff bez okurek je asi jako vepřo knedlo zelo s kuřetem a rýží.
Nevím jak ostatní národy, ale na prznění klasických receptů jsme v Česku specialisti.
Proti náhražkám a la Babica nic nemám, jídlo by pak mělo mít ale adekvátní název, např Kuřecí Stroganoff bez okurek.
Mně zase chuťově připomněl svíčkovou smíchanou se znojemskou. Bylo tam všecko, co do obou patří
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.