Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeliv na vlasy

Od: arnost9 odpovědí: 4 změna:

Chtěl bych se zeptat, jak funguje vvlasový přeliv na vlasy. Chtěl bych si je obarvit, ale z barev na vlasy mám strach. Je vlasový přeliv něco jiného než barva na vlasy? Našel jsem přelivy na vlasy bez amoniaku - máte s tím zkušenosti? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Bez amoniaku je třeba Henna. / Mám několik odstínů zn.Venita a míchám si je./ Není tak drastická. Dává se na vlhké umyté vlasy. Pak se dá z tubičky vyzkoušet jen někde za uchem na pramínku, jak chytne po 20-30 minutách. Jinak počítejte s tím, že se už pořád budete muset dobarvovat, protože vlasy odrůstají asi 1 cm za měsíc a brzy bude u kořínků cestička Vaší původní barvy! A taky opatrně, raději volte o tón světlejší, než na obrázku, pokud máte šedivé nebo světlé vlasy.

Pak taky ty barevné šampony/ 40ml/ v sáčcích neobsahují amoniak.

Radsi ne, znam plno žen, které se po pouziti Henny doslova zhrozily co měly za barvu.
liska5

Já koupila 3 odstíny a jedu hlavně na jeden do fialova a těch druhých, co přidají měděnou a červenou, tam dám jen kapku. Prostě nemusím být úplně liščí.

hodnocení

0x

Zdravím. Jednoduše řečeno - přeliv je k vlasům šetrnější. Rychleji se vymývá a nejsou tak patrné odrosty. Barva zase lépe kryje šediny, ale odrosty se musí dobarvovat. Obsáhlejší info od odborníků cit.:

" Odlišnost přelivu a barvy spočívá hlavně v síle peroxidu, s nímž se konkrétní odstín míchá. V přelivu bývá nejčastěji 3% peroxid, který otevře vlas jen v nejvrchnější části, zatímco v barvě je 6-9% peroxid, čímž se barva dostane hlouběji do vlasového vlákna. Barva více drží, lépe kryje šediny a vzniklé odstíny jsou sytější," vysvětluje odborník.

...a proč raději přeliv?

Pomocí přelivu však můžete dosáhnout osvěžení své stávající barvy, sjednocení a přirozeného vzhledu, po němž řada žen v současnosti touží čím dál častěji. " Přeliv opravdu působí přirozeněji, protože každý vlas se probarví trochu jinak. Celkový výsledek tak netvoří dojem helmy nebo paruky, což se u barev bohužel někdy stává. Já sám často raději sáhnu po přelivu než barvě, protože přirozenost a zbytečné zatěžování vlasů jsou pro mě priorita. Další výhodou, ale pro některé klientky zároveň i nevýhodou, může být lehké a postupné vymývání odstínu při přelivu. Tady bych chtěl upozornit na to, že úplné vymytí přelivu je mýtus. To si většina žen myslí špatně a plete si to s tónovacími krémy či barvicími šampony, v nichž není žádný peroxid. Tím pádem požadovaný odstín při jejich použití zůstává jen na povrchu vlasu a po pár umytích je zcela pryč,"objasňuje expert.

Zdroj: tetadrogerie.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]