Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí mošt z odšťavňovače

Od: davidek1998 odpovědí: 13 změna:

Zdravím nedávno jsem si zakopupil odšťavnovac ovoce OBH NORDICA 6754

Na obrázku je vidět jak krásná čirý mošt, po zkoušce odštavnění pár jablek jsem sice štávu měl, ale ne takovou jako se třeba koupí vm oštárně nebo v obchodě.

Nevíte jak to dovést do konce aby to vypadalo a chutanlo jako mošt? Třeba to tu někdo dělá, takl poradí. Díky moc

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Nepletete si mošt s džusem? Mošt není čirý.
Navíc mošt se nedělá v odšťavňovači, ale lisuje se a filtruje přes plátno.
Ilustrační obrázek na krabici nemůžete brát vůbec vážně.

guma
hodnocení

2x

Čirou št´ávu uděláte z jablek jedině přes filtr, jinak je vždy zakalená. Ale je to zbytečné. Zakalená šťáva z jablek je chutnější a zdravější.

davidek1998
26.09.21 21:00
hodnocení

Díky moc

kami123

Filtrovat se to moc dobře nedá. Hned se to ucpe.

Jedině odstředit.

Dělají se odšťavňovače, které ovoce lisují, ty jsou ale trochu dražší a i tak nedosahují "obchodní kvality" co se týče čirosti.

davidek1998
hodnocení

No právě.. nevadí aspon to bude zdravější

kami123

Pokud taky nemáš rád v džusu dužinu, tak tam dej po vylisování E300 (pozor na DDD) nebo citrón, aby nezhnědl. Nech to, až si to sedne, pak sundej sítkem z povrchu bordel a opatrně to slij.

davidek1998
hodnocení

Díky moc zkusím

hodnocení

2x
Dost záleží i na odrůdě. Ze žlutých jablek je mošt světlejší z červených může být skoro hnědý. Navíc při drcení dochází okamžitě k oxidaci ( i nakrájená jablka hnědnou) takže úplně čistý mošt doma neuděláš. I z lisu ho mám nahnědlý a pokud ho nechám v kýbli ustát do druhého dne tak kal spadne na dno ale stejně tam zůstane nahnědlý odstín.
davidek1998
hodnocení

No právě, já ze začátku myslel, že to odštavním a nějak svařím nebo tak aby to bylo čiré jako jsem si to jednou koupil z moštárny.. Nevadí i tak je to lepší.

hodnocení

0x

Vzhledem k použité technologii bude v moštu vždycky něco rozdrcené dužiny. S tím nic nenaděláte. Reklamní obrázek na to nemá vliv.

davidek1998
hodnocení

kurňa asi jo.. takže z toho odstavnovače zkrátka čirou stávu neudělám co..

floro*
hodnocení

0x

Čirou šťávu uděláte odstátím a kal spadne na dno nádoby.

mira74
hodnocení

0x

S čirostí moštu bojuju 2 roky. Dřív jsem moštoval na kuchyňském strojku. Po odstátí jsem to ještě přefiltroval přes plátno. Výsledek parádní čirost, jako z obchodu. Před 2 lety jsem koupil el. drtič a lis. Zvedla se sice výtěžnost, ale mošt je kalný a ani po 24h se nechce usadit. I po přefiltrování přes plátno je to pořád kalný. Mě ani manželce by to nevadilo, ale děti to nechtějí pít, není to na oko pěkný. Co mě celý ty 2 roky vrtá hlavou, jak je možný, že z kuchyňskýho odstředivýho strojku si kal za hodinu sedne, ale z drtiče a lisu ne. Netušíte? Letos jsem se kvuli tomu musel vrátit k tomu kuchyňskýmu robotu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]