Nejste přihlášen/a.
Treba sýrové špecle. Lehce orestovat cibuli, přidat špecle, osolit, opět lehce orestovat, přidat nakrájený nebo nastrouhaný tvrdý sýr, šlehačku (už vyšlehanou, nikoliv tekutou), chvíli počkat, až se vše rozteče a spojí a je hotovo.
Špercle jsou v podstatě těstoviny, takže jakýkoliv recept s těstovinami a ty nahraďte šperclemi.
Salát s tuňákem jak říkáte a pokud bude tuňák v oleji tak olej do něj taky, ovšem záleží na množství a jinak každému podle chuti. Já bych přidal i na jemno nakrájenou kápii, lžičku hořčice. Není špatně nic, pokud vám to bude chutnat.
Špecle, stejně jako noky, se moc hodí ke slepici na paprice. Nebo vložit jako zavářku do rajské omáčky.
Nebo je použít do uhlířiny. To by se na cibulce /té dost!/ osmahlo uzené, uz.bůček nebo na kostičky uzenina, přidala se porce ohřátých špeclí a stejné množství uvařených pokrájených brambor. Promíchat a k tomu salát z kyselého zelí nebo čalamádu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.